Vakantie bij Museum Kaap Skil

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Donderdag 13 Februari 2020, :01 uur
374 x bekeken
Bij Museum Kaap Skil is enorm veel te doen in de voorjaarsvakantie. Workshops, verhalen, demonstraties en rondleidingen maken een bezoek aan het museum ook in de komende week weer tot een belevenis.

Van 15 februari tot 1 maart is er bijna dagelijks een inloopworkshop bij Museum Kaap Skil. Het thema wisselt; van een bootje in een fles maken tot scheepspost schrijven en van jutkunst tot een scheepsvlag maken.


Scheepslantaarn maken
De workshop ‘Scheepslantaarn maken’ wordt gegeven op zaterdag 22 en woensdag 26 februari. Deelnemers maken in anderhalf uur een replica van een opgedoken zeventiende-eeuwse scheepslantaarn. Hiervoor is vooraf inschrijven verplicht. Deze workshop heeft, in tegenstelling tot de andere, een vaste aanvangstijd, een minimumleeftijd van 8 jaar en een beperkt aantal deelnemers. Inschrijven voor ‘Scheepslantaarn maken’ kan bij de receptie van het museum, per e-mail info@kaapskil.nl of tel. (0222) 314956. Alle workshops zijn gratis voor bezoekers van het museum.

Schip in zicht
Laat je verrassen in de nieuwe interactieve tentoonstelling ‘Schip in zicht’ en ontdek de verborgen verhalen van de schepen die ooit op de Reede van Texel lagen. Bijna elke dag is er een rondleiding langs de maquette, met daarop 160 miniatuurschepen. Zo zag de kust voor Texel er rond 1660 uit. Op de Reede van Texel lagen walvisvaarders, koopvaardijschepen, loodsen en oorlogsschepen voor anker. Kijk voor de tijden van deze en alle andere activiteiten in de agenda op www.kaapskil.nl.

Combikaart
Bij Museum Kaap Skil kunnen jong en oud zich uren vermaken en verbazen. Maar er zijn meer dagen waarop leuke dingen kunnen worden gedaan. Voor mensen die naar Museum Kaap Skil, Ecomare en de vuurtoren willen, biedt de combikaart aantrekkelijke korting. Een volwassene bespaart negen euro op de entreeprijs voor de drie uitjes. De combikaart is te koop bij de kassa’s van de drie deelnemende musea.
Formule 1-spel
Reacties (0)