(archieffoto)
(archieffoto)

Poll: meer toerisme of wordt het hier te druk?

Laatste nieuwsberichten
De economie van Texel floreert vooral dankzij de toeristische mogelijkheden die het als Waddeneiland nu eenmaal te bieden heeft. Die zijn intussen wereldwijd bekend, door toedoen van de mondiale reisgids Lonely Planet.

Het aantal slaapplaatsen is gelimiteerd voor het bedrijfsleven, maar particulieren zijn steeds meer bed-and-breakfast gaan aanbieden en die komen daarbovenop. Ook is – en wordt – flink gewerkt aan de kwaliteitsverbetering van de verblijven.

Meningen lijken verdeeld
Een goede zaak voor de Texelse economie, zou je zeggen, maar er gaan ook andere stemmen op. Wordt het niet te druk, zo langzamerhand? Er is toenemend verkeer op de doorgaande wegen, dorpen die de last van de auto’s niet meer kunnen dragen en dat terwijl de vele toeristen hier veelal juist komen voor de rust en de schoonheid van het landschap. Kunnen de bevolking en het landschap van Texel dat nog allemaal aan? De meningen daarover lijken verdeeld.

Dus: wordt het volgens u te druk op Texel of kunnen er nog wel wat toeristen bij? Velen zullen er een mening over hebben. Dat zal ook blijken tijdens het bezoek van Catherine Keyl, aanstaande zondag in De Toegift in Den Hoorn. Ziet daarvoor ons weekblad Texel Dit Weekend.