(Foto: Lisa870/Pixabay)
(Foto: Lisa870/Pixabay)

Poll: Wie doet er mee aan Warmetruiendag?

Laatste nieuwsberichten
Alles uit de kast, want elke warme trui telt! Dat zegt althans het Klimaatverbond Nederland. Eens per jaar is het Warme Truiendag. Volgende week is het weer zo ver, op vrijdag 7 februari, om precies te zijn. ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’, is dan het motto.

De Warmetruiendag wordt dit jaar voor de veertiende keer gehouden en er doen honderdduizenden Nederlanders aan mee, door de thermostaat wat lager te zetten en zich wat warmer te kleden. Met een enkel graadje minder wordt al zes procent energie bespaard en zes procent minder CO2 uitgestoten. Als heel Nederland dat zou doen, wordt op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden uitgespaard.

Hevige discussies
Door alle informatie, die de laatste tijd over ons is uitgestrooid, is de energiediscussie heviger dan ooit. Natuurlijk kun je veel goed doen door zelf je energie op te wekken, maar door de behoefte wat te verminderen worden de klimaatdoelstellingen ook gemakkelijker bereikbaar. Daartoe dient de Warmetruiendag. En dan is het uiteraard de bedoeling dat we het niet bij die ene dag zullen laten.

Doet u mee? Wellicht is er nog net genoeg tijd om een warme trui te breien! En er zijn ook nog winkels, die ze verkopen. Wilt u uw stem onderbouwen of toelichten? Dat kan door een e-mail te sturen naar redactie@texelsemedia.nl.