Voorleesdagen bij Bibliotheek Texel

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 15 Januari 2020, 11:19 uur
172 x bekeken
De Nationale Voorleesdagen gaan woensdag 22 januari van start. Tot en met 1 februari is het 10 dagen lang voorleesfeest in Nederland. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen centraal. De bibliotheek organiseert diverse activiteiten voor peuters en kleuters rond het bekroonde prentenboek ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar. Burgemeester Michiel Uitdehaag komt speciaal naar de bibliotheek om het boek voor te lezen.


De Voorleesdagen gaan woensdag 22 januari feestelijk van start om 9. 00 uur met een voorleesontbijt in de bibliotheek. Gezellig van een lekker ontbijtje genieten en luisteren naar het bekroonde prentenboek 'Moppereend'. Burgemeester Michiel Uitdehaag komt dan naar de bibliotheek om het boek voor te lezen. Om er bij te kunnen zijn kun je je aanmelden via I: www.kopgroepbibliotheken.nl. Deelname is gratis.

De Wapperkids geven dinsdag 28 januari in de bibliotheek een interactieve voorleesvoorstelling voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze voorstelling met gebaren en liedjes is opgebouwd rond het bekroonde prentenboek. De voorstelling wordt drie keer gespeeld: om 9.00 uur, 10.00 uur en 11.00 uur. Kaartjes kosten € 2,50 en zijn verkrijgbaar via I: www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheek.

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk. Een jeugdabonnement op de bibliotheek is gratis. Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen een leuk vingerpoppetje van Moppereend cadeau. Zolang de voorraad strekt.
Formule 1-spel
Reacties (0)