Poll: bewuster bezig met duurzaamheid?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Donderdag 02 Januari 2020, 11:20 uur
915 x bekeken
Eén van de onderwerpen die in 2019 centraal stonden, is het klimaat. De zorgen voor wat betreft de huidige klimaatcrisis hebben ertoe geleid dat er steeds meer mensen bereid zijn om actie te ondernemen. Veel mensen vinden ook dat daarbij in de eigen keuken gekeken moet worden, en proberen zelf een steentje bij te dragen aan het verminderen van de stikstofuitstoot.


Voor de consument best een lastig parket. Wat is de duurzaamste keuze? Gelukkig worden we daarin ook steeds beter geholpen en proberen bedrijven meer duidelijkheid te geven over de ‘ecologische voetafdruk’ van hun producten.

Ook de jaarlijkse vliegvakantie verruilen voor een bestemming dichter bij huis helpt om de CO2-uitstoot te beperken. Het woord ‘vliegschaamte’ doemde een aantal jaren geleden op, om te refereren aan de eventuele schaamte die iemand ervaart als hij of zij gebruikmaakt van een vliegtuig, terwijl er minder milieubelastende alternatieven zijn om zich te verplaatsen.

De redactie is er benieuwd naar of onze lezers zich ook meer bezig gaan houden met duurzaamheid dit jaar. In augustus vroegen we er nog naar. Toen antwoordde 57% van de 242 stemmers ‘ja’ en 23% van de stemmers ‘soms’. Deze week stellen wij nogmaals de vraag: bent u in uw dagelijks leven bewust bezig met duurzaamheid?

Stemmen kan een week lang in de poll op Texel-Plaza.nl. Wilt u uw stem onderbouwen of toelichten? Mail ons via E: redactie@texelsemedia.nl.