Hoe ging het met uw voornemens in 2019?

Door Edwin Boering
Gepubliceerd: Dinsdag 24 December 2019, 16:20 uur
548 x bekeken
De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Het is een oud Nederlands spreekwoord, overigens ook in andere taalgebieden bekend. Het duidt op de grote teleurstelling, die ontstaat als van een voornemen niets terechtkomt, door gebrek aan daadkracht of initiatief. We willen het wel, maar we kunnen het niet of we komen er simpelweg niet toe.


Ja, we zijn er weer, mensen. Het eind van het jaar. En we gaan u nu eens niet vragen of u goede voornemens hebt, maar wat van uw goede voornemens, als u die had, terecht is gekomen. Bent u inderdaad meer gaan sporten? Gezonder gaan eten? Gestopt met roken? Beter omgegaan met het milieu? Wat meer aandacht gegeven aan een verwaarloosd familielid? Meer tijd besteed aan de kinderen? Wat vaker nee gezegd ondanks groepsdwang?

Dus: lukte het wel of lukte het niet, in 2019? U kunt op onze website natuurlijk simpel 'ja', 'nee' of 'gedeeltelijk' antwoorden, maar misschien is het aardig ons te laten weten wat het voornemen was en hoe het komt dat het wel, niet of gedeeltelijk gelukt is, dit op te volgen. Opdat het ons allen mag helpen, sterken of tot voorbeeld dan wel tot troost mag dienen.

Stemmen kan een week lang in de poll op Texel-Plaza.nl. Wilt u uw stem onderbouwen of toelichten? Dat kan per e-mail aan redactie@texelsemedia.nl.