Wat vindt u belangrijk op Texel?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 27 November 2019, 11:00 uur
1538 x bekeken
Het gemeentebestuur bereidt een nieuwe omgevingsvisie voor. Een belangrijk document voor de toekomst van Texel. Daarvoor worden ook de inwoners geraadpleegd. Een van de manieren om de publieke opinie een beeld te krijgen is een flitspeiling. Op de website www.texelspreekt.nl worden de inwoners bevraagd over hun leefomgeving.


De eerste flitspeiling is net achter de rug; daarin kon op basis van cijfers de tevredenheid over een aantal onderwerpen worden aangegeven door middel van waarderingscijfers. Ook konden de inwoners kenbaar maken welke onderwerpen hen het meest bezighouden. Daar kwam een top-5 uit: 1. Wonen; 2. Toerisme; 3. Natuur en landschap; 4. Economie; 5. Duurzaamheid.

Wat voor waarderingscijfers uit dit onderzoek naar voren kwamen, is te lezen op de pagina hiernaast. Aan deze flitspeiling hebben 75 Texelaars meegedaan. De redactie is benieuwd welke onderwerpen onze lezers belangrijk vinden in de gemeente Texel.

Deze week kunt u stemmen in de poll op Texel-Plaza, welk van deze onderwerpen houdt u het meeste bezig? De keuzemogelijkheden zijn: Cultuur, Duurzaamheid, Economie, Klimaatverandering, Natuur en landschap, Onderwijs, Toerisme, Verkeer en vervoer, Wonen en Zorg.

De tweede flitspeiling van de gemeente gaat over de woonplaats van de Texelaars, zowel het eigen dorp als het hele eiland. Deze staat nog tot 17 december online.

Stemmen kan de komende week in de poll op Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.
Formule 1-spel
Reacties (0)