Foto: Edwin Boering
Foto: Edwin Boering

Keukencentrum Texel kijkt met smaak uit naar de feestmaand

Laatste ondernemersberichten
Deze week zijn we op bezoek bij Marjet van der Vis van Keukencentrum Texel. Marjet is al dertig jaar actief in het bedrijf dat in 1966 door haar vader werd opgericht. Sinds 2011 is het Keukencentrum gevestigd in een energiezuinig pand aan de Bernhardlaan in Den Burg. Keukencentrum Texel is een erkend keukenspecialist en uniek in Nederland. Het biedt onderdak aan een kookwinkel, een kookstudio en een keukenshowroom.

Marjet organiseert regelmatig kookdemo’s met thema’s gerelateerd aan de seizoenen. Ze gebruikt daarbij artikelen uit de kookwinkel en Texelse Producten. Met dit unieke en duurzame concept won ze de afgelopen jaren ondernemersprijzen op Texel en in Noord-Holland. De komende periode, met de decembermaand in het vooruitzicht, staan er weer een aantal activiteiten op de agenda. Op zaterdag 30 november van 14.00 tot 16.00 uur is er een gezellige ‘Sinterklaas kookdemo’ over het bakken van speculaas, kruidnootjes en het maken van marsepein en borstplaat. De kookdemo is geschikt voor jong en oud, iedereen mag helpen met het maken van de heerlijke kruidnootjes. Het uitgebreide programma en de recepten zijn op de website van het Keukencentrum te vinden.

Kerstmarkt
Op zaterdag 14 december is het Keukencentrum Texel te vinden op de kerstmarkt in Oosterend. In de kraam presenteert het team van Marjet delicatessen, zoals thee, dippers, kruiden, oliën en azijn. Ook kunt u er terecht voor kookboeken, chocoladebonbonmallen en uitsteekvormpjes. Speciaal voor de gelegenheid heeft Marjet een heerlijk recept gemaakt voor alcoholvrije Glühwein. Deze is bij de kraam gratis te proeven. Het Glühweinpakket inclusief recept is bij de kraam en in de kookwinkel verkrijgbaar.

Gadget
Een leuke gadget voor de feestdagen is de ‘Cheese baker’, een handig klein ovenschaaltje om een klein camembertkaasje in te bakken, eventueel in combinatie met knoflook en rozemarijn of noten en honing. Daarna kun je het warm houden op het rechaud en gebruiken als kaasfondue. Je zet binnen een handomdraai een heerlijk voorafje of borrelhap op tafel. Het schaaltje is ook een leuke en betaalbare accessoire voor in een kerstpakket. Bij Keukencentrum Texel kun je ook terecht voor het samenstellen van kerstpakketten. Het assortiment van de kookwinkel kent ongekende mogelijkheden.

Kerst kookdemo
Op 21 december van 14.00 tot 16.00 uur is er een gratis ‘Kerst kookdemo’ in de kookstudio van het Keukencentrum. Tijdens dit evenement is er speciale aandacht voor de rookpan en de combi-stoomoven, die de afgelopen tijd volop in de belangstelling staat. Marjet: “Met de combi-stoomoven is het heel eenvoudig om een heerlijke en gezonde maaltijd te bereiden. De stoomfunctie zorgt voor perfecte garing van groenten en aardappelen, zonder dat daarbij smaak, kleur en vitaminen verloren gaan. Je kunt de stoomoven ook gebruiken voor het rijzen van deeg en regenereren (opwarmen) van maaltijden. De beste braadresultaten van vlees – bijvoorbeeld een beenhammetje – behaal je heel eenvoudig met de kerntemperatuurmeter en toevoeging van stoom tijdens het bakproces.” Volop inspiratie voor de komende kerstdagen, iedereen is van harte welkom.

Keukens op maat
Een andere specialiteit van Keukencentrum Texel is natuurlijk het maken van de moderne keukens op maat. Het Keukencentrum biedt kwalitatief hoogwaardige keukens voor ieder budget. Op basis van uw wensen verzorgt het team het ontwerp en de installatie van de nieuwe keuken met een eigen plaatsingsteam. Daarnaast ontzorgt het Keukencentrum haar klanten, door het organiseren van randzaken zoals het aanpassen van leidingwerk en eventueel het tegel-, stuc- en schilderwerk.
Het team van Keukencentrum Texel kijkt met smaak uit naar de feestmaand december en wenst de lezers van Texel dit Weekend fijne kerstdagen en een prachtige jaarwisseling.

Keukencentrum Texel
Bernhardlaan 186, Den Burg
T: (0222) 312 447
E: info@keukencentrumtexel.nl
I: www.keukencentrumtexel.nl



website Keukencentrum Texel: https://www.keukencentrumtexel.nl/