Burgemeester Uitdehaag spelt Jan Beijert het lintje op
Burgemeester Uitdehaag spelt Jan Beijert het lintje op

Koninklijke onderscheiding Jan Beijert

Laatste nieuwsberichten
Tijdens het jubileum ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het Texelfonds werd de voorzitter van het fonds, Jan Beijert, woensdagavond in Cinema Texel benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij ontving de bijbehorende versierselen uit handen van burgemeester Michiel Uitdehaag.

Jan Beijert maakte in 2003 tijdens een symposium in Duitsland kennis met gemeenschapsfondsen. Samen met leden van de Lionsclub Texel is hierna een werkgroep geformeerd en werd in november 2004 het Texelfonds opgericht. Het Texelfonds maakt initiatieven mogelijk ter verbetering van het leven op Texel en heeft tot nu toe al ruim € 700.000,- bijgedragen aan dergelijke initiatieven.

Vanaf het begin van het fonds heeft Beijert zich met doorzettingsvermogen, inventiviteit en inspiratie enorm ingezet. Eerst op de achtergrond als adviseur en sinds 2010, na de verkoop van zijn accountantskantoor, als bestuurder. Beijert houdt zich ook intensief bezig met lokale fondsen in Nederland. Door het geven van masterclasses en deelname aan panels in het hele land deelt hij zijn grote kennis op dit gebied met fondsen in oprichting. Met name door zijn inzet is het Texelfonds niet alleen opgericht, maar ook het meest gerenommeerde en geslaagde lokale fonds van Nederland.

In 2017 heeft Beijert het initiatief genomen voor de Texelfondsbestuursklas. Het Jong Texelfonds werd gevormd door vijf enthousiaste jongeren tussen de 15 en 23 jaar. Inmiddels heeft deze bestuurdersklas al twee maal een vervolg gekregen.

Verder was Beijert van 2009 tot 2015 lid van de Raad van Toezicht van Ecomare en vanaf 2016 vrijwilliger bij Stichting Cultuur Historisch Museum Waelstee. Van 2000 tot 2004 was hij voorzitter van tennisvereniging Deuce.

Sprekers tijdens de jubileumavond waren onder meer hoogleraar Filantropie en Sociale Innovatie Theo Schuyt, oud-burgemeester Francine Giskes en agrariër Jan Willem Bakker.