Archieffoto Texelse Media
Archieffoto Texelse Media

Oosterend decor voor derde Cultuurnacht

Laatste nieuwsberichten
Na twee geslaagde edities van de Cultuurnacht Texel, in Oudeschild (2018) en De Waal (2019), staat de organisatie in de startblokken om de derde editie te organiseren, op zaterdag 8 februari 2020. Dit keer biedt Oosterend een podium aan het cultureel aanbod van Texel voor het komende jaar. Het programma duurt van 20.00 tot 01.00 uur.

De Waal draagt het stokje over aan Oosterend voor de editie van 2020. Voor de Cultuurnacht wordt elk jaar een ander dorp te gekozen als Culturele hoofdstad van Texel. Er zijn ook dit keer weer diverse locaties waar optredens, workshops, exposities en overige activiteiten plaatsvinden. Enkele locaties die reeds vastgelegd zijn: dorpshuis De Bijenkorf, Het Cafeetje, Strends End, Bistro ’t Kerckeplein en een aantal huiskamers.

Cultuurnacht Texel is ontstaan om het brede culturele aanbod van Texel in de spotlights te zetten, om Texelaar én toerist meer bekend te maken met wat het eiland biedt. Een soort uitmarkt voor de Texelse cultuur. Het wordt een evenement met een grote variatie aan optredens en activiteiten.

Aanmelden van een activiteit, initiatief of aanbod dat past bij de Cultuurnacht Texel kan voor 1 november aan via cultuurnacht@texel.net o.v.v. Cultuurnacht Texel.

Het is de bedoeling dat de instellingen zich presenteren buiten de reguliere setting, buiten de eigen kaders. Denk hierbij aan een band in een huiskamer, een workshop in een restaurant of andere verrassende combinaties.