Parkeren op de ijsbaan: goed idee?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 25 September 2019, 16:03 uur
1061 x bekeken
Het concept Parkeer- en Verkeercirculatieplan, dat de gemeente enkele weken geleden ter inzage heeft gelegd, doet aardig wat stof opwaaien. Met het plan om de voormalige ijsbaan te herinrichten als parkeerterrein, is niet iedereen het eens.


Het plan is dat het parkeerterrein ingericht wordt als een groene parkomgeving met ruimte voor 100 parkeerplaatsen, om de parkeerdruk rond het centrum te verlagen. Het parkeerterrein moet een uitbreiding zijn van de parkeercapaciteit binnen Den Burg. Daarnaast zou de parkeerplaats ook voor ruimte moeten zorgen voor grootschalige activiteiten zoals de kermis en het circus, en een nader uit te werken groene invulling.

Er werd een petitie tegen het plan start door de Texelse Sjakkeliene Klaassen, hiervoor hadden woensdag al 330 mensen getekend. Ze meldt op de website van de petitie: “Laten we zuinig zijn op het laatste, van historische waarde, groene stuk grond. Maak van Den Burg Zuid geen parkeerwijk, maar maak er een groene entree van. Groen is belangrijker dan ooit, juist ook voor de generatie na ons. We moeten behouden wat we hebben en dit herstellen en ontwikkelen.”

Het concept Parkeer- en Verkeerscirculatieplan en het concept Wegencategoriseringsplan Texel 2019 liggen tot en met maandag 14 oktober 2019 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Een ieder kan tijdens de termijn van terinzagelegging een schriftelijke inspraakreactie over een van de plannen naar voren brengen.

Vandaar deze week de vraag: parkeren op de ijsbaan: een goed idee?

Stem de komende week in de poll via Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.
Formule 1-spel
Reacties (0)