Foto: Esmir van Wering
Foto: Esmir van Wering

Van Egmond Schildersbedrijf: nauwkeurig van begin tot eind

Laatste ondernemersberichten
Bij Van Egmond Schildersbedrijf kom je niet voor verrassingen te staan. Behalve het eindresultaat: dat is wél verrassend goed. Niek van Egmond startte een klein jaar geleden zijn eigen schildersbedrijf. Een jonge onderneming dus. Toch heeft Niek (31) veel ervaring, omdat hij al ruim veertien jaar in het vak zit. Niek werkt nauw samen met collega-schilder Rick den IJzerman.

Een zorgvuldige voorbereiding is het halve werk
Niek: “Het allermooiste aan mijn vak vind ik de wensen van onze klanten omzetten in een perfect eindresultaat. Met onze schilderwerkzaamheden maken we Texel steeds een beetje mooier. We nemen uitgebreid de tijd om alle ideeën en droomscenario’s van de klant te bespreken en aan te vullen met andere mogelijkheden. Daarna volgt een gedetailleerde offerte met een eerlijke prijs. Wij geven onze klanten de garantie dat ze achteraf niet voor ongewenste financiële verrassingen komen te staan. Dit doen we onder andere door alle wensen en werkzaamheden op voorhand op papier te omschrijven en uit te werken.”

Snel schakelen
Naast een prijsgarantie wordt bij Van Egmond Schildersbedrijf vaak ook de geplande einddatum gehaald. Zo loop je niet het risico dat het opknappen van je huis eindeloos duurt. Heel fijn voor de klant natuurlijk, maar hoe ga je om met onvoorziene uitdagingen? “Als er onverhoopt voor een klus ook een ander bedrijf ingeschakeld moet worden, bijvoorbeeld een timmerbedrijf, kan dat vaak niet op korte termijn. Met als gevolg dat het schilderen pas weken later weer opgepakt kan worden en het project vertraging oploopt. Dit zal bij ons niet gebeuren. Wij hebben binnen ons netwerk met gespecialiseerde vakmensen goede afspraken gemaakt, waardoor we snel kunnen schakelen. Een tegenslag betekent dus niet automatisch oponthoud. Laatst schilderden we een woning aan de buitenzijde, toen we ontdekten dat de windveren en daklijsten hoognodig vervangen moesten worden. Dit had met een extern bedrijf makkelijk zes à zeven weken langer kunnen duren, maar wij waren al met al amper een dag later dan de afgesproken datum klaar. De communicatie binnen ons eigen netwerk verloopt efficiënt, omdat we elkaar goed kennen en weten hoe we werken. Veel opdrachtgevers staan er versteld van dat we zo snel kunnen werken en zo’n hoog afwerkniveau hebben. Maar het grote geheim van de smid is dus een gouden netwerk”, lacht Niek.

Veelzijdig gespecialiseerd
Als schildersbedrijf doet Van Egmond veel meer dan alleen het binnen- en buitenschilderwerk van huizen en bedrijfspanden. Ze beschikken over allerlei moderne apparatuur en zijn continu op zoek naar verbetering en vernieuwing. Dat levert mooie klussen op, zoals het afwerken en spuiten van een onbehandelde, nieuwe houten kap van ruim honderd vierkante meter in een toiletgebouw. Afgelopen zomer heeft het bedrijf glasweefselbehang in een woning van vijfhonderd vierkante meter aangebracht. Naast het schilderwerk is Van Egmond ook gespecialiseerd in de afwerking van Freco-, nieuwbouw- en verbouwwoningen. “We hebben onlangs een wand en een plafond afgewerkt van zeventienhonderd vierkante meter”, vertelt Niek. Freco-huizen, die volgens hem steeds populairder worden, zijn woningen of aanbouwen die als een soort bouwpakket worden geleverd. “Deze huizen bestaan enkel uit gipswanden en hebben dus geen binnenmuren van metselwerk, dit vergt net een andere techniek en werkwijze dan de traditionele bouw”, aldus Niek. Ook uniek is dat ze een spuitcabine op locatie hebben. Deuren en kozijnen hoeven daardoor niet eerst naar een andere locatie vervoerd te worden, waardoor ze kunnen beschadigen. Technisch verhaal in het kort: nadat de deuren uit de kozijnen zijn gehaald, worden ze op metalen profielen geplaatst en aan elkaar gekoppeld gespoten. Een afzuigbox voorkomt dat de nevel in de lucht verspreid wordt. Na droging worden de deuren weer keurig netjes en onbeschadigd teruggeplaatst.

Brandschoon opgeleverd
Huiseigenaren van recreatiewoningen opgelet! Van Egmond Schildersbedrijf biedt een zeer interessante service (ook voor particuliere huiseigenaren!). “We denken graag met onze klanten mee. Dus als een recreatiewoning op maandag (de zogenaamde ‘wisseldag’) vrijkomt, beginnen wij onze werkzaamheden. Wij zorgen ervoor dat we op vrijdag om 10.00 uur weer klaar zijn, zodat de nieuwe huurders er direct in kunnen.” En let wel: stipt op tijd afleveren, betekent dat de woning dan ook echt brandschoon is, verhuurklaar dus! “Wij hebben onze eigen schoonmaker die ervoor zorgt dat de gehele woning keurig wordt opgeleverd. Hier krijgen we veel positieve reacties over.”

Nauwkeurig van begin tot eind
Beroepsmatig kleurt Niek graag bínnen de lijntjes. Een strak gestucte muur zonder rolbanen erin, dat is basiskwaliteit. “Als ik zelf een hoge standaard hanteer, is het eindresultaat eigenlijk altijd goed en zijn klanten tevreden. Ook de rand tussen een muur en plafond moet strak en kaarsrecht zijn. Je zou er een vergrootglas tegenaan moeten kunnen leggen. Dit betekent dat we van begin tot eind heel nauwkeurig te werk gaan.” Eigenlijk krijg je bij Van Egmond Schildersbedrijf dus ook een tevredenheidsgarantie. Want ze gaan pas door naar het volgende klusproject als jij als klant helemaal tevreden bent.

Van Egmond Schildersbedrijf
Hoefslag 73, Den Burg
T: 06-13469043
E: niek@vanegmondschilders.nl