Afbeelding

Overname fietspaden Staatsbosbeheer

Laatste nieuwsberichten
De gemeente heeft de intentie het beheer en onderhoud van de fietspaden van Staatsbosbeheer over te nemen per 1 januari 2020. Het college Burgemeester en Wethouders (B&W) stelt dit plan voor aan de raad.

Het college heeft besloten de raad voor te stellen de verantwoordelijkheid voor beheer en onderhoud van de fietspaden van Staatsbosbeheer op Texel over te nemen. Om dit te bekostigen, wordt voorgesteld het betaald parkeren bij de strandslagen niet op te heffen, maar te gebruiken voor het noodzakelijke onderhoud.

“De fietspaden door de duinen worden veel gebruikt, ze zijn onmisbaar voor Texel als recreatieve routes. Het onderhoud van de fietspaden is dermate slecht dat de veiligheid in het geding is. Maatregelen zijn noodzakelijk. Omdat de middelen voor Staatsbosbeheer vanuit het Rijk sterk verminderd zijn”, aldus B&W.

De gemeente wil de fietspaden gaan verbeteren: “Op dit moment vindt alleen bekostiging plaats voor het toegankelijk houden van de natuurgebieden met wandelpaden. Dit heeft geleid tot een slechte staat van de fietspaden. De status van ’5-sterren fietseiland’ is Texel inmiddels kwijt geraakt. De fietspaden in Nationaal Park Duinen van Texel, maar ook het Waalenburgerdijkje, worden veel gebruikt door de toeristen die Texel jaarlijks bezoeken. Het fietspad onder de duinen is één van de drukste fietspaden in de zomer”, laat het college weten.