Foto: Esther van der Ploeg
Foto: Esther van der Ploeg

Wekelijks ‘Gezond Natuur Wandelen’ op Texel

Laatste nieuwsberichten
Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert wandelingen voor mensen die meer willen gaan bewegen, het gezellig vinden om samen met anderen te wandelen en graag nieuwe mensen willen ontmoeten. Elke week een uurtje wandelen in een rustig tempo, met aandacht voor de natuur. Op Texel zijn er wandelingen in Oosterend, De Koog, Den Burg en Den Hoorn.

Op woensdag wordt er gewandeld in Oosterend. De start is bij ’t Cafeetje en hier wordt gelopen in twee groepen. Eén groep is voor mensen die van doorstappen houden en één voor deelnemers die een aangepast tempo lopen en/of met een rollator.

Donderdag starten de wandelaars bij De Windroos op het Maartenhuis in De Koog. Bij de Gollards in Den Burg wordt er ook op donderdag gewandeld voor deelnemers die een aangepast tempo lopen en/of met een rollator.

Vrijdag start de wandeling bij Inn de Knip in Den Hoorn en zaterdag bij Stayokay in Den Burg. De starttijd van alle wandelingen is 10.00 uur. Een overzicht van alle wandelingen is ook te vinden op de website van Gezond Natuur Wandelen.

Vrijwilligers begeleiden de groepen en vertellen onderweg iets over de natuur. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie of thee drinken. Deelnemers hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Meewandelen is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor de wandelgroepen worden nog vrijwillige begeleiders gezocht. Informatie en contact via E: connie@sportstichtingtexel.nl of b.verhoeven@texelswelzijn.nl.

Website Gezond Natuur Wandelen: https://www.gezondnatuurwandelen.nl/