“Den Burg en De Koog niet bestand tegen verkeersintensiteit”

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 14 Augustus 2019, 13:39 uur
1522 x bekeken
De meerderheid van de stemmers in de poll op Texel-Plaza.nl denkt niet dat Den Burg en De Koog bestand zijn tegen de huidige verkeersintensiteit.


Naar aanleiding van het verkeeronderzoek dat vorige week in deze dorpen werd gehouden, was de redactie benieuwd hoe er gedacht wordt over de verkeersintensiteit. 76 procent van de 323 stemmers denkt dat de dorpen niet bestand zijn tegen de intensiteit. 20 procent denkt van wel, en 4 procent stemde “weet ik niet”.

Een betrokken lezer laat weten: “De onbekende automobilist rijdt via de Elemert naar het centrum, ziet dat alle tien de parkeerplekken bezet zijn en rijdt dan via de Parkstraat, de Weverstraat en het Schilderend naar de Keesomlaan om de volgende parkeerschil uit te proberen. Doe ik ook in een onbekende stad! Dat kun je de automobilist niet kwalijk nemen. Haal de auto’s uit het centrum, uiteindelijk worden we er allemaal beter van”. “Ruim parkeerterrein maken bij de nieuwe sporthal en alles vanaf De Koog en Den Hoorn daarheen en alles vanaf De Cocksdorp, De Waal en Oosterend naar de Maricoweg (parkeerterrein bij de Texaco)”, zegt een ander.

Bij het onderzoek werd de bezetting van de parkeerterreinen gemeten en op de binnenkomende wegen werd het verkeer geteld. “Hierdoor wordt inzicht verkregen in de intensiteiten op de toegangswegen en het gebruik van de parkeerterreinen”, meldde de gemeente.