Advertorial

Surf & turf op het Beach Food Festival

Door Texelse Media
Gepubliceerd: Vrijdag 26 Juli 2019
1713 x bekeken
Van vrijdag 26 t/m zondag 28 juli vindt de vierde editie van het gratis toegankelijke Beach Food Festival plaats. Het festival verhuist eenmalig naar de tuinen van Landgoed de Bonte Belevenis nabij Den Hoorn. Ervaar hier dit jaar een te gekke, exclusieve editie met het thema ‘surf & turf’. Deze keer met de voetjes in het gras, maar zoals altijd met een food line-up om verantwoord je tanden in te zetten. Een festival voor liefhebbers van lekker eten, lokale ingrediënten, muziek en met elkaar genieten.

De food line-up bestaat uit gepassioneerde chefs van Texelse bodem, die staan te popelen om hun gerechten aan de bezoeker van het festival te laten proeven. Er is voor ieder wat wils en er is uiteraard ook aan de kinderen en de vegetariër gedacht. Met het thema surf & turf worden land en zee samengebracht tot een smakelijke combinatie. Kortom: tijdens het Beach Food Festival proef je het duurzame karakter met al het lekkers van het land en de zee in één weekend.

Workshops, masterclasses en kidsactiviteiten
Landgoed de Bonte Belevenis verzorgt veel extra activiteiten, waaronder de mogelijkheid tot het bezoeken van hun distilleerderij, brouwerij, bakkerij en kruidentuin. Of wat dacht je van een skelterrace over het schelpenpad? Voor families is er ook genoeg te doen. Zo kunnen de kinderen prima in de speeltuin vertoeven of een broodje bakken bij de vuurplaats. De grote genieters kunnen deelnemen aan een masterclass bier & spijs, een fungiworkshop, een workshop BFF-borrel distilleren, een yogales volgen of een heerlijke massage in het Spa Dorp boeken.

Groen zonder ‘geitenwollen sokken’-alert
Dit jaar gaat het festival een stapje verder op het gebied van het voorkomen van afval. Valerie Jongeneel, organisator van het Beach Food Festival: “Dit jaar willen we de afvalstroom drastisch verminderen. Zo zal dit jaar de BFF-festivalbeker definitief worden geïntroduceerd na een succesvolle proef in 2018. Geen plastic drinkbekertjes meer, maar een recyclecup van € 2,- die de bezoeker aanschaft en zo op zijn of haar manier ook bijdraagt aan de verduurzaming van Texelse evenementen en het tegengaan van de plastic soup. De beker is gemaakt van gerecycled plastic en gaat jaren mee. Iets wat onze CO2-voetafdruk verkleint. Daarnaast zullen wij als organisatie de Plastic Soup Foundation ondersteunen. De BFF-festivalcup is een prachtige oplossing om samen met de bezoeker een duurzaam festival mogelijk te maken. Gebruik de beker het jaarrond op de camping, het strand of thuis en je bent al BFF-proof voor de jubileumeditie in 2020.”

Lokale drankjes
Dit jaar serveert BFF geen kant-en-klare frisdranken zoals cola of sinas, maar alleen maar home made biosiropen, verwerkt tot een lichtbruisende virgin-cocktail. Er is lokaal bier van Familiebrouwerij Diks, Brouwerij de Boei en de Texels Bierbrouwerij en er is voor gekozen om wijn niet langer uit glazen flessen te schenken, maar uit gerecyclede boxen – die overigens daarna ook gescheiden worden verwerkt.

Vervoer
De organisatie vraagt de bezoeker om op de fiets naar het festival te komen. Op slechts 15 minuten fietsen van de TESO-veerhaven op ‘t Horntje of het centrum van Den Burg vinden we de locatie van BFF2019. Er is parkeergelegenheid in de omgeving van het festival voor € 1,- per auto en voor slechts € 1,- p.p. rijdt de shuttlebus naar het festivalterrein. Er is tevens een shuttlebus die vanuit de De Cocksdorp, via De Koog, Oudeschild en Den Burg richting Landgoed de Bonte Belevenis rijdt. Meer informatie over vervoer en parkeren vindt men op de website en op de Facebook-eventpagina van het Beach Food Festival.

Dit outdoor-cooking festival biedt ruimte aan ruim twintig deelnemers, die in een ontspannen festivalsfeer in de tuin van Landgoed de Bonte Belevenis staan opgesteld. Het open grasveld en de nabij gelegen duinen maken het geheel tot een echt festivalterrein waar jong en oud eten, drinken, spelen en genieten. Tijdens het festival staat betaalbaar en verantwoord genieten voor iedereen centraal. De maximale prijs voor een gerecht bedraagt € 6,50. Er wordt met cash of pin betaald, er zijn geen festivalmuntjes. Er is geen geldautomaat aanwezig op het terrein.

BFF op Landgoed de Bonte Belevenis
Rommelpot 11, Den Hoorn
I: BeachFoodFestival.nl
FB: /BeachFoodFestival


Tekst: BFF / Foto: Liselotte Schoo
Formule 1-spel
Reacties (0)