Afbeelding

Vijf OSG-docenten op zoek naar huisvesting

Laatste nieuwsberichten
Wethouder Hennie Huisman van de gemeente, Corrie Eriks van OSG de Hogeberg en Jan van Andel van Woontij zijn met elkaar in gesprek gegaan in verband met de woonproblematiek voor docenten van de middelbare school.

“Het is voor nieuwe docenten zeer lastig om een geschikte woning te vinden op Texel. Het salaris van docenten is al gauw hoger dan het maximuminkomen van de doelgroep van sociale huurwoningen. Als men geen uitzicht heeft op een redelijke woonsituatie, vertrekt men weer”, schetst de OSG het probleem. In opdracht van Woontij en de gemeente wordt momenteel onderzoek gedaan naar wat Woontij kan doen om in te springen op de problematiek. De uitkomsten worden eind augustus verwacht.

Momenteel is er concreet behoefte aan woonruimte voor vijf docenten, van wie één urgent per september, gezien de reisafstand vanaf de huidige woonplaats. “De andere vier wonen nu wel ergens, maar verre van ideaal. Om ze te behouden, is betere huisvesting op korte termijn noodzakelijk.” Voor deze woningzoekende gaat Woontij op zoek naar een oplossing op Texel of in Den Helder.

Afgesproken is ook dat de 10 procent van de woningen die Woontij buiten de doelgroep mag toewijzen, mag worden benut voor de docenten. Bovendien gaat Woontij zich inzetten voor middeldure huurwoningen bij De Tuunen en op de Welkoop-locatie. Voor deze laatste locatie ligt er een plan voor 35 woningen in drie appartementengebouwen. De gemeente meldt dat de woningen – bij geen tegenslag – volgend voorjaar kunnen worden opgeleverd. De gemeente en Woontij gaan in overleg over de bouw van vijftien vrije sector-huurwoningen in Buurtskap De Tuunen.

Op iets langere termijn zijn er ideeën voor uitbreiding met een campus. “De OSG wil inzetten op het opleiden van nieuwe docenten”, aldus de gemeente. “Studenten kunnen dan op de OSG hun stage komen doen. Hiervoor is kleine, tijdelijke huisvesting nodig. Dit kan mogelijk samen met andere opleidingen op Texel.”

De gemeente, Woontij en de OSG houden de vinger aan de pols en gaan elk kwartaal, eventueel met nog andere partijen, in gesprek over de woonproblematiek.