Vijf woningen op plaats voormalig recreatieverblijf Badweg

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Donderdag 11 Juli 2019, 9:24 uur
1426 x bekeken
Het college van B&W heeft een principeverzoek tot verbouw van een voormalig recreatieverblijf aan Badweg 8 in De Koog tot vijf wooneenheden positief beoordeeld.


In het pand waren in het verleden vier recreatieappartementen gevestigd. Deze zijn door het verplaatsen van de slaapplaatsen naar de Pelikaanweg niet meer te gebruiken voor recreatiedoeleinden. Er zijn op de locatie nieuwbouwplannen geweest: er is een vergunning verleend voor twee winkels en twee woningen erboven. Dit plan is echter niet gerealiseerd – volgens het college was er geen behoefte meer aan nieuwe winkelruimte aan de Badweg – en de vergunning is inmiddels weer ingetrokken.

Nu is er een plan ingediend voor de verbouw van het bestaande pand tot vijf woningen. “Deze ontwikkeling heeft een positieve ontwikkeling op de Badweg”, vindt het college. “Het pand krijgt weer een goede uitstraling en er komen vijf nieuwe woningen beschikbaar.” Het plan is in strijd met de huidige bestemming ‘detailhandel’, maar met toepassing van een afwijkingsprocedure kan medewerking worden verleend. “Het gaat dan om een gebruikswijziging in combinatie met een verbouwing van het pand. Daarvoor kunnen de initiatiefnemers nu een aanvraag omgevingsvergunning indienen.”
Formule 1-spel
Reacties (0)