Het Oergezellig Bordspel Texel gepresenteerd

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 10 Juli 2019, 11:05 uur
2844 x bekeken
Het eerste Oergezellig Bordspel Texel is maandag door Bart Wisbrun, de oprichter van de landelijke StichtingTegenZinloosGeweld, overhandigd aan burgmeester Michiel Uitdehaag. Dit gebeurde in Oranjerie ’t Vogelhuis in De Koog.


Het Oergezellig Bordspel is een traditioneel bordspel, met afbeeldingen van bedrijven en organisaties van Texel. De bijbehorende informatiebrochure, voorzien van een voorwoord van burgemeester Michiel Uitdehaag, bevat naast de spelregels, informatie over de deelnemende bedrijven, tips voor meer veiligheid en uiteenlopende tips om pesten en geweld te voorkomen. “Het Oergezellig Bordspel Texel is ook inzetbaar ter promotie van de onderneming of te gebruiken als relatiegeschenk”, meldt Wisbrun.

Het Oergezellig Bordspel Texel is een eenmalige uitgave en wordt gratis verspreid bij de basisscholen, oudereninstellingen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, buurthuizen, centrum voor jeugd en gezin, bibliotheken en het gemeentehuis. Het Oergezellig bordspel is een initiatief en uitgave van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (bekend van het lieveheersbeestje).

“De deelnemers aan het bordspel ondersteunen de doelstellingen van de stichting, onder andere om meer bewustwording te stimuleren en doelgerichte voorlichting te geven om agressie en geweld te voorkomen, breder bespreekbaar te maken en meer veiligheid te creëren,” aldus Wisbrun.

Voor geïnteresseerden zijn de bordspellen voor €17,50 te verkrijgen bij: Oranjerie ’t Vogelhuis, Dorpsstraat 204-206, De Koog. T: (0222) 317279, I: www.vogelhuis.com, E: info@oergezelligbordspel.nl, FB /HetOergezelligBordspel.