Texelse Reddingsbrigade weer op post

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Maandag 01 Juli 2019, 10:31 uur
1579 x bekeken
Sinds zondag bewaakt de Texelse Reddingsbrigade weer het strand vanaf de posten 19, 20, 21 en 28 in De Koog en De Cocksdorp. Het seizoen loopt tot en met 31 augustus. “Strandgasten kunnen nu dus bij ons terecht bij EHBO-gevallen en informatie over weer, getij en stroming.”


Afgelopen winter heeft de Reddingsbrigade niet stilgezeten: de interne opleiding is uitgebreid en er hebben veranderingen plaatsgevonden in het contact met de meldkamer. Een zichtbare verandering zijn de nieuwe waarschuwingsvlaggen bij muien. Muien zijn stromingen tussen zandbanken in die haaks op de kust staan en vooral bij afgaand water een sterke stroming de zee in kunnen veroorzaken.

Net als voorgaande jaren zijn er bij de posten gratis polsbandjes voor de kinderen ter beschikking. Hier kunnen ouders hun telefoonnummer opschrijven, zodat zij sneller bereikbaar zijn als het kind onverhoopt kwijtraakt in de drukte en elders gevonden wordt.

De Texelse Reddingsbrigade, TRB, is een reddingsbrigade aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland en heeft als missie het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood op de door de Texelse Reddingsbrigade bewaakte strandslagen op het eiland Texel. De Texelse Reddingsbrigade is gedurende de zomermaanden (actief. Als doel heeft de TRB de strandbewaking op de noordelijke helft van Texel te organiseren. Elk jaar worden de posten bij strandslagen 19, 20, 21 en 28 bemand met gediplomeerde bewakers. De Texelse Reddingsbrigade bestaat sinds 1984 en heeft circa 250 leden die allen werken op vrijwillige basis.
Formule 1-spel
Reacties (0)