Afbeelding

Huisvestingsverordening: koopgrens op €450.000,-

Laatste nieuwsberichten
Het college stelt in de nieuwe Huisvestingsverordening voor een koopprijsgrens van €450.000,- vast te stellen. Mensen met economische en/of maatschappelijke binding op het eiland hebben onder dat bedrag voorrang op koopwoningen. De huurprijsgrens ligt op €720,41. De verordening moet door de gemeenteraad worden vastgesteld.

“De woningnood neemt toe op Texel. Veel Texelaars wachten al jaren op een woning. De gemeente heeft een Actieplan Wonen opgesteld om hier wat aan te doen. Een van de acties is het instellen van de huisvestingsvergunning, met als doel dat mensen voor wie het noodzakelijk is dat zij, vanwege werk of maatschappelijke banden, op Texel wonen, eerder een passend huis vinden”, melden B&W.

Onder economische binding vallen werknemers met een contract op Texel van in ieder geval een jaar, waarmee een inkomen wordt verkregen van ten minste bijstandsniveau - zodat het huishouden van deze woningzoekende economisch onafhankelijk is. Verschillende groepen vallen onder de maatschappelijke binding, zoals inwoners (minimaal 3 jaar), terugkerende jongeren met als reden van vertrek een vervolgopleiding (maximaal 35 jaar oud), mantelzorgers en asielzoekers.

Voor de woningbouwontwikkelingen ‘Voor mekaar in Strend’, ‘Knooperf De Tuunen’, ‘De Korf III aan de Nikadel’ en ‘De Jelleboog aan de Kantoorstraat’ willen B&W een overgangsregeling: de eerste bewoners hier hebben dan nog geen huisvestingsvergunning nodig.