81 procent examenkandidaten OSG geslaagd

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Donderdag 13 Juni 2019, 9:59 uur
1001 x bekeken
De uitslag van de eindexamens dit jaar is voor OSG De Hogeberg nu al gelijk aan vorig jaar: 81 procent. 21 leerlingen mogen nog een herkansing doen. Wanneer het hen lukt het examen alsnog te halen, is uiteindelijk 92 procent van de kandidaten geslaagd. In totaal deden 192 leerlingen eindexamen.


Op VMBO basis is 87 procent van de 15 leerlingen geslaagd; op kader 92 procent van 25 leerlingen. Na de herkansingen kan het slagingspercentage op beide VMBO-niveaus oplopen tot 100 procent. Vorig jaar was dat 77,8 en 87,2 procent.

Op de MAVO slaagde 87 procent van de 63 leerlingen. Vier leerlingen kunnen een herkansing maken. 59 Havisten deden examen; 68 procent slaagde. Acht leerlingen kunnen in de herkansing. Op het VWO deden 30 leerlingen examen, waarvan 80 procent slaagde. Vijf leerlingen kunnen een herkansing maken.

“Ik ben trots op de leerlingen en docenten”, zegt waarnemend rector-bestuurder Corrie Eriks. “Hun inspanningen in de weken voor het examen resulteren nu voor dit jaar al in een fantastisch resultaat. De extra lessen en begeleiding hebben duidelijk geloond. En ongetwijfeld heeft de examentraining, die wij dit jaar voor het eerst hebben aangeboden en waarover de leerlingen enthousiast waren, ook een steentje bijgedragen.”

De examenuitslag laat een positieve ontwikkeling in de kwaliteit van het onderwijs aan de OSG zien. De kwaliteit stond zwaar onder druk. De onderwijsinspectie was dit voorjaar duidelijk in zijn negatieve oordeel en droeg de OSG op een verbeterplan te maken. “Inmiddels zijn al veel voorwaarden gecreëerd en maatregelen getroffen om de gevraagde verbetering daadwerkelijk te realiseren”, aldus Eriks. “Onze gezamenlijke inspanningen hebben effect gehad, we zijn op de goede weg. Dit laat zien dat we in korte tijd tot veel in staat zijn.”
Formule 1-spel
Reacties (0)