Advertorial

Astrologie: “niet zweverig, maar oeroude wetenschap”

Door Esmir van Wering
Gepubliceerd: Donderdag 13 Juni 2019, 9:30 uur
773 x bekeken
Lia de Bruin (61) is gediplomeerd astrologe. Na dertig jaar massagetherapie verlegt ze haar kennis en kunde naar de astrologie. Ook volgde ze een opleiding over hormoonleer bij ‘Care for Women Center’ in Amersfoort. “Astrologie is geen waarzeggerij”, benadrukt Lia. “Aan specifieke toekomstvoorspellingen doe ik niet, maar ik kan je wel globale, zinvolle adviezen geven.”

Lia woont en werkt sinds elf jaar in De Cocksdorp. “Mijn man Piet en ik hebben hier een heerlijke woonplek met fijne buren.” Sinds vijf jaar hebben ze een bed & breakfast. “We houden van het gastheerschap”, zegt Lia, terwijl ze een rondleiding geeft. Voor boekingen kun je bellen of mailen naar info@texelwoodart.nl.

Maar Lia doet nog meer. Je kunt haar gerust een duizendpoot noemen. Zo is zingen haar passie. Voor haar is zingen als ademhalen. “Piet is houtkunstenaar en vormgever onder de naam Texel Woodart. Laatst zong ik een compositie, genaamd ‘Zomerzout’, tijdens de opening van een expositie van de Texelse kunstenaarsvereniging Zout.”

Geen waarzeggerij maar wetenschap
“Kunnen we de astrologie een beetje uit de zweverige hoek halen?”, vraagt Lia. “Dat is het namelijk echt niet. Astrologie is complexe wetenschap, afkomstig van de Egyptenaren duizenden jaren geleden.” Bij een consult heeft Lia een paar gegevens nodig: je officiële geboortenaam (zoals die in je paspoort staat), geboortedatum, geboorteplaats en geboorteuur. Deze gegevens kun je bij de gemeente opvragen. “Vraag je geboorteuur niet aan je moeder, ook al zegt ze dat ze het weet”, lacht Lia. “Tijdens het baren, heb je geen notie van tijd. En zelfs een verschil van zes minuten kan een wezenlijk verschil in je horoscoop betekenen.”

Lia beschikt over een aardige basiskennis van het lichaam en hormonen, maar is geen arts. Ze beantwoordt geen medische vragen als ‘hoe kom ik van mijn eczeem af?’ “Mensen met een verslaving, stuur ik eerst naar de huisarts. Pas als ik medisch groen licht heb, ga ik kijken naar oorzaken en oplossingen.” Hiervoor raadpleegt ze tal van astrologische boeken. Deze informatie combineert ze met de kennis en de ervaring (de verscheidenheid aan mensen en wensen) die ze in de loop der jaren vergaard heeft.

Met de radix-aspecten (de specifieke verbanden tussen planeten) trekt Lia de horoscoop. “De vragen die mijn cliënt heeft, staan centraal. Alles staat als het ware in de sterren geschreven, al moet je dat er misschien niet zo in zetten, want dat klinkt te zweverig. En als mens maken we onze eigen keuzes. Het is aan jou of je wel of niet iets met je talenten doet.”

Astrologische consulten
Lia trekt geboortehoroscopen, relatiehoroscopen en progressieve horoscopen (gericht op de toekomst). “Aan de hand van de gegevens uit de astrologische boeken, de informatie van de cliënt en mijn kennis en ervaring over de psyche van de mens kom ik tot een sluitend verhaal.”

Geboortehoroscoop
“Bij een geboortehoroscoop komen talenten onmiskenbaar naar boven. Iedereen heeft talenten, alleen weet je dat niet altijd van jezelf. Of je hebt geen idee wat je ermee kunt, omdat je het niet in je werk kwijt kunt. Een geboortehoroscoop geeft je antwoorden en inzichten over vragen die betrekking hebben op jezelf: ‘Wanneer komt er meer balans in mijn leven?’ ‘Welke studierichting of carrièreswitch past bij mij?’ ‘Waarom ben ik altijd zo gestrest?’ ’Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?’ ‘Waarom lukt het niet om af te vallen?’ Maar het kunnen ook vragen zijn omtrent je opvoeders. Je hebt bijvoorbeeld je vader nooit gekend, maar wilt meer over hem te weten komen”, aldus Lia.

Relatiehoroscoop
“Voor vragen die betrekking hebben op andere mensen, is een relatiehoroscoop aan te raden. Denk aan: ‘Wat kan ik doen om mijn relatie te verbeteren?’ ‘Waarom botste het zo met mijn kind?’ Bij een relatiehoroscoop heb je met twee of meerdere personen te maken. Maar je kunt deze horoscoop ook voor jezelf aanvragen om meer inzicht te krijgen in deze relatie. Of je komt tijdens het tweede consult samen langs. Dat kan ook.”

Progressieve consulten
Progressieve consulten zijn gericht op de toekomst. “Dit is geen waarzeggerij en hocuspocus, maar gebaseerd op astrologische calculaties”, benadrukt Lia. “Hierbij gaat het om vragen over financiën, verhuizing, loopbaan, kinderwens, noem maar op.”

Lia schenkt verse muntthee bij en verandert van onderwerp: “Weet je waar ik tomeloze bewondering voor heb? Voor reddingswerkers, mensen die hun leven op het spel zetten om dat van anderen te redden. Brandweerlieden, (huis)artsen, maar ook mensen in de (thuis)zorg. Helden zijn het. Na mijn geboorte had ik geen overlevingskans. En inmiddels ben ik eenenzestig jaar en nog altijd springlevend. Dankzij reddingswerkers.” Haar ogen verklappen dat dit haar raakt. “Diep in mij gaat ook een reddingswerker schuil. Met een astrologisch consult red ik niet direct iemands leven, maar op emotioneel vlak en voor je psyche kan het absoluut helend zijn. Dat gun ik iedereen.”

Astrologische consulten
Lia de Bruin
Hoofdweg 90, De Cocksdorp
T: 06-50879900
E: liaona@kpnplanet.nl (Aanvraag astrologisch consult)
E: info@texelwoodart.nl (Reservering bed & breakfast)
Formule 1-spel
Reacties (0)