Aandacht voor ‘Frisian island’ Texel in The New York Times

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Woensdag 12 Juni 2019, 12:56 uur
1386 x bekeken
Een columnist van The New York Times heeft in een lovend én kritisch artikel aandacht besteed aan ‘Frisian island’ Texel.


De schrijver bezocht onder meer De Waddel, Bij Jef en de maandagmarkt in Den Burg en fietste het eiland rond. Hij noemt het eiland een populair toevluchtsoord voor Amsterdammers en minder in trek bij mensen die van ver komen.

Volgens de columnist bestaat het eiland uit fietspaden, dorpen, nationale parken en boerenland, rijden er op het eiland vooral fietsen en kun je maar liefst 40 minuten fietsen zonder iemand tegen te komen. “Though reportedly packed in the summer, when I arrived in the final days of spring, it was still largely empty. It makes sense that Texel is the place where Dutch city-slickers come to get away from it all.”

“Maar”, vraagt de columnist zich af, “Kan een eiland met slechts 13.600 mensen de druk van het massatoerisme wel aan? Waarschijnlijk niet. Aan de andere kant: veel mensen zullen het eiland saai vinden. Het landschap, gedomineerd door platte weiden, is monotoon – tenzij je het hypnotiserend vindt. Er is bovendien een limiet aan wat het eiland te bieden heeft, zoals zwemmen, wandelen, eten en fietsen. De bewoners zijn veel meer geïnteresseerd in hun eigen levens dan dat zij werken aan jouw island-experience. De tijd vertraagt, en daar moet je van kunnen genieten.”

De redactie is naar aanleiding van dat statement benieuwd: vindt u dat de Texelse bevolking zich voldoende inzet voor het geven van een positieve ‘island-experience’ voor toeristen? Stem de komende week in de poll via Texel-Plaza.nl.
Formule 1-spel
Reacties (0)