Drie keer alarm op Eerste Pinksterdag voor KNRM

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Dinsdag 11 Juni 2019, 9:24 uur
1136 x bekeken
Een drukke Eerste Pinksterdag voor het Texelse KNRM-station De Koog-Oudeschild: de redders rukten zondag maar liefst drie keer uit.


Het eerste alarm ging om 6.13 uur. “Onduidelijke melding voor een reddingboot: midden in een woonwijk. Uiteindelijk gaat het om het woonadres van een vermiste jongeman. Hij is zoek vanaf ongeveer 3.00, mobiel niet bereikbaar en de familie heeft, na zelf gezocht te hebben, uiteindelijk de hulpdiensten ingeschakeld. Hierop wordt groot ingezet: burgernet, politie, brandweer, KNRM, een heli en een duikteam.”

“Aangezien de vermiste persoon richting de haven van Oudeschild zou gaan, wordt rekening gehouden met een eventuele verdrinking. Reddingboten Zalm en Cornelis Dito zoeken hierop de haven af. Het kusthulpverleningsvoertuig zoekt de omgeving af. Met man en macht wordt in en rondom de haven gezocht door alle hulpdiensten. Uiteindelijk komt het verlossende bericht dat de jongeman veilig thuis is aangekomen. Hierop kunnen alle hulpdiensten retour.”

Om 10.14 uur ging opnieuw het alarm, ditmaal voor een vastgelopen jacht dat via de KNRM HELP-app om hulp heeft gevraagd. Het Nederlandse zeiljacht Beautje bleek vastgelopen op De Bollen. Reddingboot Cornelis Dito maakte met opkomend water een sleepverbinding, waardoor het zeiljacht loskwam en zelfstandig verder kon varen.

Aan het einde van de middag werden de redders nogmaals opgepiept, nu voor het 12 meter lange zeiljacht Maximum, dat in de buurt van De Bollen was vastgelopen. “Helaas was het zakkend tij en kon de Cornelis Dito niets doen voor het 2.40 meter diep stekend zeiljacht.”
Formule 1-spel
Reacties (0)