Afbeelding

Politieke poll: op welke partij stemt u?

Laatste nieuwsberichten
Op welke partij zou u stemmen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn? Die vraag stelt de redactie de lezers, vijftien maanden na de laatste verkiezingen.

Texels Belang kwam eind maart 2018 als grootste partij uit de bus, gevolgd door VVD en de PvdA. Texels Belang besloot een coalitie te vormen met VVD en GroenLinks, de vierde partij. Vijfde partij was CDA, gevolgd door D66 en Texel 2010.

Bijna een jaar later, in januari 2019, bleek uit de poll op Texel-Plaza dat in die periode niet veel veranderd is in het stemgedrag van de Texelaars. De drie coalitiepartijen eindigden in de poll bovenaan: Texels Belang kwam wederom als grootste partij uit de bus met 22 procent, gevolgd door VVD met 14 procent. PvdA daalde in populariteit en was met 10 procent van de stemmen de op drie na grootste partij; derde partij werd coalitiepartner GroenLinks, die 14 procent van de stemmen kreeg.

Vijfde partij was na de verkiezingen in maart CDA, gevolgd door D66 en Texel 2010. In de poll werd afgelopen januari door 6 procent op D66 gestemd en door 6 procent op Texel 2010. CDA kreeg 5 procent van de stemmen. 9 procent gaf aan blanco te stemmen; 14 procent zou niet naar de stembus gaan.

De redactie is benieuwd: op welke partij stemt u als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn? Stemmen kan de komende week via Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.