Locatie vrije school. (Afbeelding: Google Maps)
Locatie vrije school. (Afbeelding: Google Maps)

“Locatie vrije school zeer geschikt voor verpleeghuis”

Laatste nieuwsberichten
Zorgorganisatie Omring meldt in de zoektocht naar een alternatieve locatie voor verpleeghuis Hollewal dat de plek van de vrije school aan de Beatrixlaan hiervoor zeer geschikt is: het terrein is vlakbij de andere Omring-locaties, is dicht bij het centrum en er is ruimte voor een tuin en parkeergelegenheid. Omring heeft de interesse voor de plek, die vrijkomt bij de verhuizing naar het nog te realiseren Onderwijscentrum, reeds bij de gemeente kenbaar gemaakt.

“De komende jaren neemt de vraag naar geschikte woonvormen voor mensen met een zorgvraag op Texel sterk toe. Omring en Woontij spelen in op deze ontwikkeling met bouw- en verbouwplannen. Na oplevering van het nieuwbouwproject op het landje van Pelgrim (eerste helft 2020), starten de werkzaamheden aan Gollards. Gollards krijgt een flinke opknapbeurt. De planvorming voor deze locatie is aangepast nadat bleek dat de plek van ’t Drijverhuus in Den Hoorn niet op voldoende draagvlak kon rekenen voor ouderenhuisvesting. Daarom worden er nu 24 appartementen toegevoegd aan Gollards voor mensen met een intensieve zorgvraag waardoor er in Gollards in totaal 82 appartementen worden gerealiseerd.”

“Ook de huisvesting van verpleeghuis Hollewal moet in de komende jaren ingrijpend gemoderniseerd worden”, meldt Omring. “De locatie van de vrije school is hiervoor zeer geschikt. Op deze plek is ruimte voor ongeveer 32 tot 48 appartementen.”