De Texelse hardlopers Ger Vlaming en Gea van Gijsel op Ameland. (Eigen foto)
De Texelse hardlopers Ger Vlaming en Gea van Gijsel op Ameland. (Eigen foto)

Texel tweede bij Waddentoernooi op Ameland

Laatste nieuwsberichten
Texel is afgelopen weekend op Ameland als tweede geëindigd op het Waddentoernooi, een sportief treffen tussen de waddeneilanden. Ameland was op alle acht sporten aanwezig en behaalde hierdoor de meeste punten, 46. Met 10 punten minder volgde Texel. Terschelling werd derde, Schiermonnikoog vierde en Vlieland, wat alleen meedeed met hardlopen en darten, werd laatste.

Ruim 250 sporters van 5 waddeneilanden waren actief op het organiserende eiland Ameland. Op Ameland pakten de Texelse sporters alleen bij het darten de eerste plaats. De hardlopers en volleyballende heren en dames werden tweede. De golfers, biljarters en badmintonners werden 3e. Bij het biljarten verdiende nieuwkomer Marc Schraag de eerste prijs als individu. Nog een Texelse topper was Marja Goslinga bij golf, zij had de tweary en longest en was beste vrouw. Texel had helaas dit jaar geen klaverjassers.

Het bijzonder gezellig en sportief verlopen Waddentoernooi werd voor de 38e keer gehouden. Volgend jaar vindt het Waddentoernooi plaats op Schiermonnikoog.