De locatie skatepark in Den Burg. (Afbeelding: Google Maps)
De locatie skatepark in Den Burg. (Afbeelding: Google Maps)

Skatepark in beeld voor huisvesting bieb, Artex en Y4E

Laatste nieuwsberichten
Het college kijkt naar diverse locaties voor de huisvesting van Artex, de bibliotheek en Young4Ever (Y4E). Behalve de vrijkomende schoollocaties in Den Burg, de huidige locatie d’Ouwe ULO en de OSG, wordt ook gekeken naar huisvesting op het terrein van het skatepark.

Het skatepark is als optie door Artex aangedragen. Het college laat weten de voorkeur te hebben voor deze locatie; Artex, Y4E en de bieb hebben zelf de voorkeur voor de Thijsseschool.

Financieel gezien is voor de gemeente de OSG de aantrekkelijkste optie, in verband met overcapaciteit in het gebouw: bij locatie skatepark moet nieuwbouw worden gerealiseerd. De OSG, het skatepark en de Thijsseschool voldoen alle drie aan de wensen van Artex, de bieb en Y4E: verbinding met het centrum, goede bereikbaarheid, aansluiting op onderwijs en sport, mogelijkheden tot actief gebruik van de buitenruimte en weinig overlast voor de omgeving; de overige locaties niet. De OSG heeft voor Y4E, de bieb en Artex echter niet de voorkeur.

“Deze locatie skatepark zorgt voor een ‘verbinding’ tussen het centrum en Den Burg Zuid”, zegt het college over de locatie. “De buitenruimte leent zich goed voor activiteiten. Het gebruik van deze locatie betekent dat alle vrijkomende schoollocaties benut kunnen worden voor een vorm van woningbouw – naar wens van de raad – en dat het skatepark dient te worden verplaatst naar een locatie dichtbij Young4Ever en Artex.” Het college benadrukt dat indien niet wordt gekozen voor de OSG, er wel een andere invulling gevonden moet worden voor de overcapaciteit.

De huisvesting wordt in de commissievergadering van volgende week besproken.

De redactie is benieuwd: wat vindt u van het huidige skatepark als locatie voor de huisvesting van Artex, de bieb en Y4E? Stemmen kan de komende week in de poll op Texel-Plaza.nl.