Lions Club Texel doneert €8000,- aan goede doelen

Door Texelse Media
Gepubliceerd: Dinsdag 16 April 2019, 8:55 uur
838 x bekeken
Lions Club Texel heeft in totaal €8000,- gedoneerd aan vijf goede doelen. Er ging €2500,- naar Bouwen aan Bangladesh van Herman Bakker uit Den Hoorn, €2500,- was bestemd voor het Tesselhuus in De Koog en er werd €2000,- toegekend voor de restauratie van het orgel in de Maartenskerk in Oosterend, Daarnaast ging er €500,- naar de Stichting Hulp Oost-Europa Texel en €500,- naar de Stichting Groengrijs. De giften werden overhandigd door Arie Bruin en Andrew Albers, beiden lid van Lions Club Texel.


De €500,- voor Hulp Oost-Europa Texel is voor de brandstof die nodig is om vrachtwagens met hulpgoederen naar Roemenië te laten rijden. De €500,- voor Groengrijs is bedoeld om mensen uit Amsterdam en omgeving, die van een minimum moeten leven, tegen een klein bedrag uitjes naar Ecomare aan te bieden. Dat werd al gedaan, maar dreigde verloren te gaan als gevolg van een verhoging van de toegangsprijs van Ecomare.

Bouwen aan Bangladesh gebruikt het geld voor het verzorgen van onderwijs aan kinderen in het Aziatische land. De stichting heeft inmiddels drie scholen gesticht waar in totaal driehonderd kinderen onderwijs volgen. Het geld wordt onder meer gebruikt om de leraren te betalen.

De restauratie van het kerkorgel van de Maartenskerk is een groot project dat aanstaande is. Bedoeling is het orgel te restaureren en te voorzien van een trompetregister, zodat het orgel ook geschikt wordt voor het geven van concerten.

De bijdrage voor het Tesselhuus is bestemd voor de vakantieweken die kosteloos worden aangeboden aan mensen die als gevolg van een spierziekte of Multiple Sclerose op een rolstoel zijn aangewezen. De stichting Tesselhuus biedt ook vakantieweken in het aangepaste vakantiehuis aan aan bewoners van De Gollards en De Waerden in Den Burg en aan mensen van de Zonnebloem op Texel.

Het geld voor de giften werd opgehaald met behulp van de Lionsveiling die in 2018 werd gehouden. Zaterdagmiddag 27 april is er een nieuwe Lionsveiling in De Wezentuin in Den Burg waarbij wederom geld voor goede doelen op het eiland, het Tesselhuus en (Texelse) projecten in de Derde Wereld wordt opgehaald. Deze veiling wordt gehouden in het Glazen Paleis en begint om 13.30 uur.
Formule 1-spel
Reacties (0)