Vertedering en bewondering bij jubileumvoorstelling Artex

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Maandag 15 April 2019, 19:29 uur
721 x bekeken
Twee dansdocenten, zeventien choreografieën, éénendertig verschillende nummers en pakweg honderdvijftig dansers zorgden zaterdagavond in de Evenementenhal van De Krim voor vertedering en bewondering bij het bijna 700-koppige publiek dat was toegestroomd voor de jubileumdansvoorstelling van Artex.


De voorstelling vertelde het verhaal van het 32-jarig bestaan van de dansafdeling van Artex - in het jaar van het 60-jarig jubileum van de Texelse muziek- en dansschool - en maakte een reis langs de voorstellingen die in die jaren zijn opgevoerd, naar een script van dansdocent en coördinator Roos Bakker. Een groot deel van de kostuums werd dan ook van de zolder van Artex gehaald en hergebruikt. Het verhaal werd verteld door Daniëlle de Lussanet de la Sablonière.

Zo dosten de streetdancers van de tweede klas van de OSG zich uit als Alice - naar de voorstelling uit 2004 - die van groep 7 en 8 kwamen als Sommeltjes het podium op (voorstelling Op zoek naar de Sommeltjes - 2005). Uit de voorstelling ter ere van 600 jaar stadsrechten voor Texel kwamen de Witte Wieven voorbij (moderne dans).

De voorstelling werd geopend door de musical kids, een groep kinderen van 7 tot 10 jaar die pas afgelopen najaar begon met het oefenen van de combinatie van zang en dans. Het nummer ‘Draag vandaag uw pak, maar ook een lach’ uit de musical Annie werd door hen vol overtuiging neergezet. Zangdocent Arlène van Tatenhove bracht de kinderen onder meer goede articulatie bij; dansdocent Tamar Yard was verantwoordelijk voor het dansgedeelte.

De jongste kinderen (groep 1, 2 en 3), uitgedost als hondjes of bijtjes, wisten het publiek te vertederen. Gejoel uit de zaal kwam er onder meer voor de Zumba-groep van Roos Bakker, bestaande uit volwassen dames, die op een medley een greep van de nummers uit hun lessen lieten zien. Ook Tamar Yard beklom met een deel van haar Zumba-groep het podium en gaf een energieke show.

Spectaculair was het slotoptreden van de Leeuwen (voorstelling The Wizard of Oz, 2011). De brugklassers zetten niet alleen een strakke streetdancechoreo neer, maar waren daarbij opgemaakt met blacklight-schmink, wat in combinatie met de lichtshow door Patrick Zijm en Aron Zeeman - die de techniek op zich namen - voor een spetterend geheel zorgde.

Tijdens de finale stroomde het podium vol met alle dansers van Artex, die een groot applaus en allen een bloem in ontvangst namen. Roos Bakker kijkt tevreden terug op afgelopen zaterdagavond: “Ik ben meer dan trots op alle leerlingen. Hoe spannend sommigen het ook vonden, ze hebben er allemaal gestaan en een super performance neergezet. Ook de samenwerking met de techniek was secuur en geconcentreerd. Ik kijk tevreden terug op een prachtige voorstelling!”
Formule 1-spel
Reacties (0)