Zilver voor Van Rijsselberghe op EK in Palma de Mallorca

Door Rosa Albers
Gepubliceerd: Maandag 15 April 2019, 11:26 uur
474 x bekeken
Op het EK RS:X-windsurfen in Palma de Mallorca heeft Dorian van Rijsselberghe zaterdag zilver gepakt. De Europese titel ging naar de Nederlander - en traningsmaatje van Van Rijsselberghe - Kiran Badloe.


In de medalrace kwam Van Rijsselberghe als eerste over de finish. Badloe kwam als tweede over de meet, maar met de flinke voorsprong die hij gedurende de week op had gebouwd, won Badloe met 38 punten overtuigend de Europese titel en pakte Van Rijsselberghe het zilver, met 49 punten. Het brons ging naar de Fransman Thomas Goyard (66 punten).

"Het was een hele mooie medalrace", reageert Van Rijsselberghe op zijn website. "Het was voor mij en Kiran een mooie afsluiter. Ik ben ook blij met de hele week. Ik ben toch een beetje verrast dat ik hier nu als tweede sta. En ik ben natuurlijk super trots op Kir dat hij hier de eerste plek pakt.”

Badloe en Van Rijsselberghe, allebei trainend bij de Nieuw-Zeelander Aaron McIntosh, strijden om één ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Voor die kwalificatiestrijd telde dit EK niet mee. Het Olympisch ticket gaat naar de windsurfer die het beste is in een klassement over drie WK's.

Coach Aaron McIntosh is eveneens trots: “Dit was een geweldige week in lastige en uitdagende condities. Kiran en Dorian tonen hun klasse als het er echt om draait. Het is super speciaal om ze samen te zien werken en ze te zien groeien. Ze dagen elkaar uit om de beste te zijn. It's poetry in motion.”

Een overzicht van alle resultaten van het EK in Palma de Mallorca is hier te vinden.
Formule 1-spel
Reacties (0)