De schutting op de Groeneplaats. (Foto: Eva Groot)
De schutting op de Groeneplaats. (Foto: Eva Groot)

Kunst door leerlingen OSG en Artex op schutting Groeneplaats

Laatste nieuwsberichten
Leerlingen van OSG De Hogeberg en van de Artex KunstKlas werken onder leiding van hun docenten aan kunstwerken die nog dit jaar tentoongesteld worden op een deel van de houten schutting op de Groeneplaats.

Het werk van de OSG-leerlingen prijkt van ongeveer medio april tot en met augustus op de schutting; de kunstwerken van de KunstKlas de rest van het jaar. Dat meldt de gemeente.

Onder leiding van kunstenaar en docent Paulien Valk (Science Encounters Art, S.E.A.) en Edwin Boering (artdirector, ontwerp- en mediastrateeg) hebben OSG-leerlingen een muurschildering gemaakt met het thema ‘De kleuren van de zee.’ De leerlingen hebben uitleg gekregen over de zeekleuren als wetenschappelijk onderwerp van het NIOZ, vervolgens hebben zij zelf een ontwerp bedacht. S.E.A. organiseert deze zomer een kunsttour waaraan professionele kunstenaars deelnemen. De muurschildering van de OSG-leerlingen wordt onderdeel van de kunsttour.

De leerlingen van Artex KunstKlas (groep 6 t/m 8 van de basisschool en OSG-jongeren) werken onder leiding van docent en beeldend kunstenaar Maurice Christo van Meijel aan een droomlandschap voor op de schutting. De kunstwerken worden afgedrukt op een paneel dat aan de schutting wordt gehangen, zodat ze weersbestendig zijn.

Ook bij de bouw van het gemeentehuis op de Groeneplaats, in de jaren ’60, werd de schutting die de bouwplaats afschermde deels beschikbaar gesteld voor een kunstproject. Op de plek van het voormalig gemeentehuis worden nu tien appartementen gebouwd, met ruimte voor horeca en detailhandel op de begane grond. Om de bouwplaats en de werkzaamheden af te schermen is een houten schutting geplaatst waar – naast de kunstwerken - informatiepanelen en kijkgaten komen.