Afbeelding

Meer woonunits aan de Slingerweg; ook op andere plekken?

Laatste nieuwsberichten
De gemeenteraad heeft woensdagavond unaniem een motie van D66 aangenomen die het college oproept om onderzoek te doen naar het nog dit jaar plaatsen van twintig tot veertig extra woonunits aan de Slingerweg in Den Burg.

Woontij heeft op die locatie afgelopen jaar verplaatsbare, tijdelijke huisvesting (20 woonunits) gerealiseerd voor de deelnemers aan de koksopleiding. “De gemeenteraad heeft een rondleiding gekregen en zelf kunnen aanschouwen dat de units niet alleen betaalbaar zijn, maar ook leuke (tijdelijke) woonruimte kunnen bieden. Ook voor andere woningzoekenden in het sociale segment, dus”, aldus D66. De partij denkt dat de locatie meer ruimte biedt: mogelijk aan nog 20 of 40 woonunits. “Niet om langdurig te wonen, maar het kan wel degelijk tijdelijk een oplossing bieden.”

De gemeente zal in samenwerking met Woontij en andere organisaties onderzoeken hoe het perceel aan de Slingerweg nog dit jaar van verplaatsbare huisvesting kan worden voorzien en de gemeenteraad hiervoor in het tweede kwartaal van 2019 een voorstel doen. Ook zal het college, dat woensdag aangaf de motie te omarmen, onderzoeken of er andere locaties zijn die kunnen worden ingezet voor de realisatie van tijdelijke woonruimte.

De redactie is benieuwd of lezers het een goed idee zouden vinden om op meer locaties tijdelijke containerwoningen ‘à la Slingerweg’ te plaatsen om de krapte op de woningmarkt op de korte termijn te verlichten.

Stem de komende week in de poll. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.