Het onverharde wandelpad. (Foto: Hoogheemraadschap)
Het onverharde wandelpad. (Foto: Hoogheemraadschap)

Wandelpad PH-zanddijk alvast opengesteld

Laatste nieuwsberichten
De Prins Hendrik-zanddijk is grotendeels gereed. Ondanks dat er nog wordt gewerkt, heeft het hoogheemraadschap het wandelpad alvast opengesteld.

Langs het pad staat een tijdelijke afzetting, zodat de overige bouwwerkzaamheden aan het project veilig door kunnen gaan. In de laatste week van april wordt het pad nog één week gesloten om de semi-verharding aan te brengen. Vanaf medio juli zijn alle werkzaamheden afgerond en zijn ook het fietspad en het vogeluitkijkpunt klaar. Het gebied is dan voor iedereen te beleven: het wandel- en fietspad en het vogeluitkijkpunt zijn ook toegankelijk voor mindervaliden.

De Prins Hendrik-zanddijk ligt in een Natura2000-gebied en draagt daarmee bij aan het versterken van de natuurwaarden. Met de aanleg van duinen en kwelders ontstaat nieuwe natuur voor wadvogels. Het natuurgebied van de Prins Hendrik-zanddijk is de komende jaren nog in ontwikkeling.

Behalve vanaf het fietspad, wandelpad en vogeluitkijkpunt is het voorlopig ook nog mogelijk het project vanuit het beleefcentrum op de dijk (tegenover het gemaal Prins Hendrik) te bekijken.