Sander van Knippenberg. (Foto: GroenLinks Texel)
Sander van Knippenberg. (Foto: GroenLinks Texel)

Tijdelijke overdracht taken wethouder Van Knippenberg

Laatste nieuwsberichten
Wethouder Sander van Knippenberg draagt tijdelijk een aantal taken uit zijn portefeuille over.

“De reden hiervoor is dat zijn dochter specifiek onderwijs en zorg nodig heeft”, meldt de gemeente. “Omdat er bij deze vraagstukken raakvlakken zijn met de regionale portefeuille van de wethouder is besloten taken over te dragen. Met het overdragen van deze taken wil Van Knippenberg voorkomen dat het beeld ontstaat dat zijn bestuurlijke rol en zijn privésituatie elkaar beïnvloeden en iedere schijn van belangenverstrengeling vermijden.”

De taken die overgedragen worden zijn taken vanuit de Stuurgroep Bovenregionaal Specialistische Jeugdhulp, Veilig Thuis en de GGD. Daarnaast is ook het privédossier van de wethouder overgedragen aan een andere gemeente. “Dat is de gebruikelijke procedure binnen gemeenten bij dossiers van medewerkers en bestuurders.”

“Momenteel wordt hard gewerkt aan het vinden van een passende oplossing. Tot die tijd neemt burgemeester Michiel Uitdehaag de GGD-taken over, de andere taken worden door andere vertegenwoordigers in de regio overgenomen. Van Knippenberg blijft zijn overige taken gewoon uitvoeren en blijft ook het regionaal portefeuillehouderoverleg bijwonen. Zodra de omstandigheden dat toelaten neemt hij zijn volledige takenpakket weer voor zijn rekening, hierover zijn met de regio afspraken gemaakt.”