Advertorial

Kerst en de Top 2000 bij VIBES Foodbar

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Vrijdag 07 December 2018
790 x bekeken
Het belooft een feestelijke decembermaand te worden bij VIBES Foodbar. Tim Hagenus (29), eigenaar van het restaurant in de Weverstraat in Den Burg, stelde met zijn chef-kok een verrassend kerstdiner samen en richt de zaak na de kerstdagen in als heus Top 2000 Café. Gasten zijn in de kerstvakantie dagelijks welkom voor een lekkere lunch, goede borrel en een simpel of juist uitgebreid diner.

Tim is sinds een jaar eigenaar van VIBES, maar heeft al aardig wat horeca-ervaring. De ondernemer groeide op in Groningen en kwam als 16-jarige op het eiland. Na enkele jaren gewerkt te hebben in de horeca op verschillende plaatsen op Texel, kreeg Tim het aanbod om samen met Eric Pekel een restaurant op te zetten. Het werd een ‘street food bar’: een toegankelijk restaurant met eenvoudige, betaalbare gerechten van een hoge kwaliteit, met Texelse ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen. De basis was gelegd. Sinds november 2017 is Tim samen met zijn team op zoek gegaan naar een nieuwe identiteit. Het restaurant, de kaart en de gerechten hebben een nieuwe look, maar de ‘beste burgers van het eiland’ en de klassieker ‘steak tartaar’ zijn gebleven.

Het eerste jaar
Tims eerste jaar als eigenaar verliep, vanwege het mooie weer, vrij rustig. “Het was een uitdaging en een leerproces, maar ik kreeg ook de tijd om stil te staan bij welke ingrediënten ik zelf wilde toevoegen aan het restaurant.” Zo breidde hij, samen met gastvrouw Esther en chef-kok Eelko, de kaart uit. “Er was onder meer veel vraag naar visgerechten”, vertelt Tim. “Hierin hebben we nu dan ook een ruime keuze. De kabeljauw in Oosterse bouillon is een succesnummer, maar ook de Pick of the Day en de pokébowl krijgen goede reacties. Ook in de smaak vallen het stoofpotje en lamsspiezen. De burgers blijven hardlopers. Mijn persoonlijke favoriet is de Jalapeno-burger, of gewoon een lekkere steak.” Bovendien zijn er voorgerechten toegevoegd – van zalmtartaar tot huisgemaakte loempia’s met Pekingeend – zodat de gast de keuze heeft om voor een klein bedrag een hapje te eten óf juist uitgebreid te tafelen. Tim mag dan het gezicht van de zaak zijn, zelf is hij ook vaak in de keuken te vinden. “Ik vind het belangrijk om zicht te hebben op wat er in de keuken gebeurt en welke gerechten we serveren. Koken doe ik bovendien met veel plezier.”

Mooie wijnen en unieke gin-tonics
Gasten kunnen in de zaak in de Weverstraat terecht voor lunch, koffie of diner, maar ook voor een borrel zijn gasten bij VIBES aan het juiste adres. “We serveren speciale wereldwijnen, die met zorg worden uitgezocht bij een wijnimporteur. Heerlijke speciaalbieren worden gekozen in samenwerking met Slijterij Smidt-Witte. De flessen gin koop ik niet in bij de groothandel, maar bestel ik zelf per stuk bij de kleinere destilleerder”, vertelt Tim. “Nergens op Texel vind je deze unieke gins en voor iedereen is de mix naar wens samen te stellen: bitter of juist niet, sterk of juist minder sterk.” Voor bij de borrel heeft VIBES diverse verrassende hapjes, zoals bijvoorbeeld de Vibes Bitesplank, nacho’s, een kaasplankje of verschillende minikroketjes.

Kerstmenu
Voor Eerste Kerstdag heeft chef-kok Eelko een speciaal kerstmenu samengesteld. Gasten kunnen voor €37,50 aanschuiven voor een driegangenmenu (óf van de kaart bestellen). Er zijn nog enkele tafels vrij. Het menu bestaat uit een voorgerecht (gerookte wildzwijnham met cranberrycompote en paddenstoelen of gerookte forel met avocadomousse, basilicum, garnalen en zeekraal) en een hoofdgerecht (hertenbiefstuk met wildjus en vergeten groenten, zeewolf met wortelpastinaakmousseline, chorizocrumble en vergeten groenten, of kaasfondue met sambalkaas, brood, groenten en fruit). Voor het dessert kunnen gasten kiezen uit een kaasplankje met chutney of een honingpannacotta, yoghurtmousse en gelei van amarenakersen.

Top 2000-Café
Op Tweede Kerstdag vieren Tim en zijn team zelf kerst en is VIBES gesloten. Na de kerstdagen opent het restaurant weer en wordt de zaak tijdelijk omgetoverd tot Top 2000-Café. “Vorig jaar stond de Top 2000 constant aan. Gasten kwamen ervoor terug: even een kopje koffie bij ons om te luisteren bij welk nummer ze waren. Dat gaf zo’n gezellige sfeer, dat we het nu serieuzer aanpakken”, lacht Tim. “We hangen een beamer of tv op met de uitzending, zodat de Top 2000 live kan worden gevolgd.”

VIBES Foodbar is in de kerstvakantie dagelijks geopend vanaf 12.00 uur (zondag vanaf 13.00 uur), met uitzondering van Tweede Kerstdag. Buiten de vakantie om kunnen gasten van woensdag t/m zondag binnenlopen vanaf 12.00 uur (zondag vanaf 17.00 uur) voor lunch, koffie, borrel of diner.

VIBES Foodbar
Weverstraat 39, Den Burg
T: (0222) 365080
I: www.vibesfoodbar.com
Facebook/Instagram: Vibesfoodbar
Formule 1-spel
Reacties (0)