Vier Texelse restaurants in Gault&Millau-gids

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Donderdag 06 December 2018
1427 x bekeken
Vier Texelse restaurants zijn opgenomen in de Gault&Millau-gids 2019.


Bij Jef in Den Hoorn staat in de ‘absolute top’. Dit lijstje telt 36 restaurants. Bij Jef heeft 17,5 van de 20 punten: “Jef is een no-nonsense chef, een beetje eigenzinnig en steeds op zoek naar dat harmoniërend contrast in smaak en textuur dat een gerecht net dat beetje extra geeft. De basis van zijn keuken zijn de geweldige lokale producten, zoals Texels lam, kazen en natuurlijk alles wat de zee te bieden heeft. Nadine en Jef weten heel erg goed wat ze willen en verwennen hun gasten op erg hoog niveau”, aldus de redactie van de gids.

Visrestaurant ’t Pakhuus in Oudeschild kreeg 13 punten: “De nadruk op lokale ingrediënten en zijn stijl verraden de eilandwortels van de chef, leerling van Jef Schuur. De heren in de bediening zijn vakvolwassen, geven goed wijnadvies en hebben verstand van culinaire zaken. De keuken verraadt potentie.”

Eilandkeuken in Den Burg kreeg eveneens 13 punten: “Stijlvol restaurant. De sfeer is relaxed en de bediening attent. Er loopt een sommelier rond die kennis heeft van zaken en de wijnkaart is geweldig. De keuken bereidt graag groenten en vlees van het eiland, maar laat zich ook inspireren door de Zuid-Amerikaanse (Peruaanse) en Aziatische keuken. Spannend!”

Tot slot wordt ook Rebecca in De Waal vermeld, met 12 punten: “Wie naar Texel trekt, zoekt meestal rust en sereniteit en vindt dat in de natuur en de historische straatjes van De Waal in het midden van het eiland. In deze brasserie werkt chef Michel Arends bij voorkeur met lokale producten, waaronder uiteraard het fameuze lam.”
Formule 1-spel
Reacties (0)