Nieuwe zorgorganisatie actief op Texel

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Vrijdag 07 December 2018
845 x bekeken
Zorgorganisatie Pittig, gevestigd in Obdam, breidt per 2019 het werkgebied uit naar Texel.

“Pittig helpt kwetsbare mensen om zelfstandig te functioneren. Hierbij worden ook mensen in hun naaste omgeving – zoals mantelzorgers en professionals – betrokken”, laat de organisatie weten. Pittig doet dit naar eigen zeggen door middel van praktische hulp, ondersteuning, training en effectief overleg. “Daarbij wordt niet uitgegaan van de beperkingen, maar van de mogelijkheden van de cliënt.”

Mensen kunnen bij Pittig terecht als er bijvoorbeeld sprake is van een lichamelijke beperking, beperkingen als gevolg van een hoge leeftijd, ziekte, herstel of revalidatie, een licht verstandelijke beperking, psycho-geriatrische klachten zoals dementie, psychiatrische problemen zoals autisme of borderline, weinig sociale contacten of eenzaamheid. Daarnaast is Pittig er voor mantelzorgers, die overbelast zijn of dreigen te raken door de zorg voor iemand in hun naaste omgeving.

Pittig is ook actief in Schagen, Den Helder, Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, West-Friesland, Landsmeer, Oostzaan, Wormerland en Zaanstad. Om gebruik te maken van de diensten van Pittig is een WMO-beschikking nodig, die bij de gemeente kan worden aangevraagd. Meer informatie is te verkrijgen via tel. 0226 450015 of e-mail: info@pittig.care.
Formule 1-spel
Reacties (0)