Een deel van het team van Albert Heijn. (Foto: Andries van der Ree)
Een deel van het team van Albert Heijn. (Foto: Andries van der Ree)

Vernieuwde AH: meer winkelgemak, breder assortiment

Laatste ondernemersberichten
Na twee weken verbouwen opent Albert Heijn in Den Burg woensdag 5 december om 11.00 uur weer de deuren: een ruimtelijke winkel met een vernieuwd versplein, een breder aanbod in borrelhapjes, een over all groter assortiment en zeven zelfscankassa’s naast de vijf vertrouwde bandkassa’s.

“De hele winkel krijgt een nieuwe uitstraling”, laat supermarktmanager Martijn Kruk weten. Martijn begon zijn carrière bij Albert Heijn toen hij 15 jaar oud was, als vulploegmedewerker in Heerhugowaard, zijn woonplaats. Hij klom op tot supermarktmanager en maakte meerdere verbouwingen mee. “Bij het ontwerp is vooral gelet op hoe de winkel zo efficiënt mogelijk ingericht kon worden, met een maximale hoeveelheid ruimte voor de klant: vooral in de zomer kan het erg druk zijn in de winkel. In de nieuwe winkel zullen de stellingen een plank hoger zijn, waardoor we meer assortiment kunnen aanbieden.”

Winkelgemak
Eén van de grootste veranderingen is de komst van een nieuw kassapark: er komen vijf bandkassa’s terug en klanten kunnen straks bovendien terecht bij één van de zeven zelfscankassa’s. “Bij de entree van de winkel kunnen klanten een zelfscanner pakken, waarmee ze door de hele winkel hun producten kunnen scannen. Wie een bonuskaart heeft en deze scant, heeft bovendien voordeel van persoonlijke aanbiedingen.” Deze aanbiedingen worden toegespitst op het koopgedrag van de klant: wie bepaalde producten veel koopt, krijg in deze productgroep korting, of soms zelfs een gratis artikel. Dit geldt overigens alleen voor klanten die hun bonuskaart activeren en aangeven dit te willen en wordt niet gedaan bij anonieme bonuskaarten. Voor wie geen zin heeft om een scanner door de winkel mee te nemen, is er ook de optie om bij de zelfscankassa’s de inhoud van het winkelmandje te scannen of in plaats van de handscanner de eigen mobiel te gebruiken. “Ideaal voor wie maar een paar boodschappen hoeft te doen”, aldus Martijn.

Constante kwaliteit
De bedieningsafdeling, waar kaas en vleeswaren werden gesneden, verdwijnt in de nieuwe situatie van de winkelvloer. “Sinds afgelopen zomer worden in de winkel al geen kaas en vleeswaren meer gesneden”, vertelt Martijn. “Dit gebeurt centraal. Hier bedienden wel tien verschillende werknemers de snijmachine, terwijl bij Albert Heijn één persoon de producten snijdt. Dit zorgt voor een constante kwaliteit.” Op de plek van de bedieningsafdeling wordt meer ruimte gecreëerd voor borrelgemak-producten, zoals olijven, blokjes kaas en andere hapjes. De wand wordt aangevuld met een breed assortiment aan droge worsten. “Wat betreft kaas en worst is het aanbod net zo groot als bij een Albert Heijn XL-vestiging”, aldus de supermarktmanager.

Alle ingrediënten voor een beter leven
Hogere stellingen en meer ruimte op de vloer betekenen niet alleen meer bewegingsvrijheid voor het winkelend publiek, maar ook meer plaats voor een uitgebreider assortiment. “Het nieuwe assortiment zal meer aansluiten op de vraag van de klant”, vertelt Martijn. “Er is meer ruimte voor bonusproducten, het hele assortiment is breder en bovendien komt er meer aandacht voor de versafdeling. Binnen Albert Heijn wordt het verse assortiment steeds belangrijker. Eén van de redenen hiervoor is onze visie: alle ingrediënten voor een beter leven voor iedereen. De andere reden is dat we ons in de verse producten kunnen onderscheiden van andere supermarkten. Zo hebben we het grootste assortiment aan voorgesneden en panklare groenten en fruit: gezond én tijdbesparend.” Op de versafdeling komt bovendien een sinaasappelpers. Het scala aan biologische (vers)producten blijft groeien.

Logischer
De indeling van de winkel blijft verder vrijwel hetzelfde, al krijgen veel producten wel een nieuwe plek. “De plaatsing wordt veel logischer”, aldus Martijn. “Zo wordt het gebak niet meer weggemoffeld en zijn de eieren straks te vinden naast het broodbeleg.” Ook is er in de Texelse Albert Heijn-winkel extra ruimte gereserveerd voor producten van het eiland. “Qua Texelse artikelen hebben we onder meer producten van Bakker Timmer, een aantal meter aan Texels bier, Texelse chips, Wezenspykkazen en in de diepvries Texelse kroketten van Peek.”

De opening is op woensdag 5 december om 11.00 uur. Alle Texelaars ontvangen te zijner tijd een folder met openingsacties.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur; vrijdag tot 21.00 uur en zondag van 9.00 tot 18.00 uur.

Albert Heijn Texel | Waalderstraat 48, Den Burg | T: (0222) 314964