Afbeelding

Kapenga Wonen organiseert woonbeurs in Den Burg

Laatste ondernemersberichten
Kapenga Wonen is al 50 jaar woonspecialist in Friesland. Maar eigenaar Peter Jongschaap heeft ook een missie op Texel: “Al acht jaar organiseren we, samen met Lippe Wonen en Superkeukens, op alle waddeneilanden een woonbeurs. Dit jaar voor de derde keer ook op Texel, in de Stayokay in Den Burg”, vertelt Peter enthousiast. Het is een unieke meubel-, keuken- en woninginrichtingsbeurs. Van 19 tot en met 22 november vind je daar de nieuwste trends op het gebied van wonen en interieur, voor zowel particulieren als voor verhuur.

Peter: “We merkten dat veel eilandbewoners niet snel naar Friesland komen voor een nieuw bankstel of wandmeubel. Even generaliserend gezegd: vooral mannen krijg je hier niet zo makkelijk van het eiland af. Zo kwamen we op het idee om dan maar met onze meubels en accessoires naar deze mensen toe te gaan. Dit bleek een regelrechte succesformule. Ik noem mezelf ook wel de SRV-man van meubels.”

Wat kun je verwachten?
“We komen met twee grote, volle vrachtwagens naar het eiland. Gevuld met tafels, bankstellen, kasten, eethoeken, lampen, accessoires en boxsprings. Maar ook met zonneweringen, horren, gordijnen, vloerbedekking en parketvloeren. We hebben eigenlijk alles op het gebied van wonen en wooncomfort, behalve de badkamer. En kamerplanten hebben we ook niet bij ons”, zegt hij er achteraan. “Voor de rest kun je een compleet huis van boven tot onder inrichten met meubels en materialen volgens de nieuwste woontrends.” Kapenga Wonen heeft alle woonmerken in huis. Qua prijs bevindt Kapenga zich in het middensegment.

Snelle full-service (en gratis thuisbezorgd!)
De toegang tot de woonbeurs is gratis. En net als in de woonwinkels krijg je een vers kopje koffie en thee. “We hebben ook een compleet ingerichte keuken als showmodel staan. Hier kunnen we ter plekke een 3D-keuken op maat ontwerpen. Het grote voordeel van deze woonbeurs is dat we snelle full-service bieden, tot áchter de voordeur. Stel dat je een mooi bankstel ziet staan dat je wilt hebben, dan kun je deze dezelfde dag nog ophalen of laten thuisbezorgen. Je hoeft dus niet wekenlang op je nieuwe meubels te wachten. En ook als er thuis een kamer opgemeten moet worden, kunnen we dezelfde week nog langskomen om alles in te meten. Hier hoeft dus niet eerst een aparte afspraak voor ingepland te worden. Zowel het inmeten bij de mensen thuis als het thuisbezorgen, zit bij de full-service inbegrepen. Hier rekenen we geen extra kosten voor.” Kortom, er kan dus snel geschakeld worden. Peter: “Het is leuk om in korte tijd nauw contact met de mensen te hebben: het ene moment praat je over een kast en het volgende moment sta je bij de mensen thuis de muren op te meten. Zo snel kan het gaan. Oh, en had ik al gezegd dat we het monteren van meubels ook gratis doen?”

Een upgrade van je huis
Met een paar kussens op de bank, een likje verf op de muur en wat moois op de bijzettafel kun je je interieur een flinke opfrisbeurt geven. Maar Peter heeft een nieuwe trend: “Wat nu helemaal hot is, zijn muurkleden. Het zijn wandschilderingen die geweven zijn op doek, zoals het parelmeisje van Vermeer. Zo zijn er veel andere schilderijen verkrijgbaar. En het bijkomende voordeel is dat het goed is voor de akoestiek, waardoor je ook met een huis vol mensen elkaar nog goed kunt verstaan. Deze karpetten geven een warme, winterse sfeer en een rijk gevoel. Het draagt bij aan het bling bling-gevoel, wat dit jaar weer helemaal ‘mag’.”

De winterse woontrends van 2019
Net als dit jaar zet de nature-woontrend zich voort in 2019: het interieur als afspiegeling van de natuur. “We brengen buiten naar binnen. Bijvoorbeeld met boomstamtafels gecombineerd met industriële metalen. En de actuele woonkleuren dit najaar zijn pastelkleuren, alle denkbare tinten groen en cognac”, vertelt Peter.

Kersttrend 2018
Volgens Peter is dé kersttrend dit jaar vooral kitsch en overdadig. “De kersttafel mag dit jaar lekker over de top met veel glitter en glamour”, zegt Peter. “Dus veel accessoires en tierelantijnen op en rondom de eettafel en in de boom: versieringen, ballen, kaarsen, slingers, glitters, kerstlampjes, noem het maar op. Gezellig met elkaar aan een goedgevulde kersttafel.”

Woonbeurs bij Stayokay Texel
Haffelderweg 29, Den Burg
Openingstijden woonbeurs:
Maandag 19 november van 15.00 tot 21.00 uur.
Dinsdag t/m donderdag 20/21/23 november van 13.00 tot 21.00 uur.
T: 06-53663330
E: receptie@kapenga.nl
I: www.kapenga.nl


Website Kapenga: https://www.kapenga.nl/