Afbeelding

Energieneutraal wonen: trekt subsidie u over de streep?

Laatste nieuwsberichten
De gemeente heeft onlangs een tweede duurzaam wonen-adviseur aangesteld, omdat burgers veel belangstelling hebben voor een gesprek met een deskundige op het gebied van energieneutraal wonen.

De gemeente stelt bovendien een subsidie beschikbaar voor bestaande woningen die energieneutraal gemaakt worden en Texelaars kunnen gebruikmaken van een lening om de verbouwing te financieren. De subsidie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente en de provincie. Ook voor een vakantiewoning kan subsidie worden aangevraagd.

De subsidie bestaat uit drie tranches. In de eerste tranche is het mogelijk 30 procent subsidie te krijgen met een maximum van €10.000,- per woning, in de tweede 20 procent en in de derde 10 procent, beide met een maximum van €5.000,- per woning.

Momenteel is nog eenderde over van de €240.000,- die de eerste tranche bedroeg. Geïnteresseerden krijgen daarom het advies snel een aanvraag in te dienen. Subsidieaanvragen die volledig en correct zijn ingevuld, worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

De redactie is benieuwd: trekt deze subsidie u over de streep om uw woning energieneutraal te maken?

NB: Op www.texel.nl/energieneutraal staan de contactgegevens voor het maken van een afspraak.