Gedeputeerde komt over woningschaarste praten

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Donderdag 08 November 2018, 9:14 uur
858 x bekeken
Gedeputeerde Joke Geldhof (D66) komt binnenkort naar het eiland om te praten over welke mogelijkheden er zijn om de woningschaarste op Texel aan te pakken.


Dat laat zij weten naar aanleiding van inspraakreacties van zowel de gemeente als Jonge Bestuurders Texels (JBT), vorige week maandag bij het provinciehuis in Haarlem. Verschillende provinciale partijen vroegen na deze inspraken aandacht voor de situatie.

“Texel heeft al een status aparte”, reageerde gedeputeerde Geldhof tijdens de Statencommissie. “Wat ik van de insprekers begrijp, is dat er ook al mogelijkheden zijn om verder te gaan met datgene waar hun probleem ligt. Ik ben ook van plan binnenkort contact met hen op te nemen en eens met hen te bespreken welke mogelijkheden daarvoor zijn. Maar dat er een probleem is voor seizoenskrachten en anderszins, dat is bekend.”

Pepijn Lijklema van JBT laat weten benieuwd te zijn naar welke mogelijkheden de gedeputeerde ziet. “Wij willen snel meer mogelijkheden voor nieuwbouw, zodat al die woningzoekenden eindelijk zicht hebben op betaalbare woningen.”
Formule 1-spel
Reacties (0)