Afbeelding

Nieuwe plaatsen bij Texelse zorgopleiding

Laatste nieuwsberichten
Omring start - in samenwerking met het ROC Kop van Noord-Holland - komend voorjaar een speciale klas om mensen op te leiden voor de zorg.

Het gaat om opleidingsplaatsen tot Verzorgende IG of MBO Verpleegkundige in een leer-werktraject. Eventueel is het ook mogelijk de opleiding tot Helpende zorg en welzijn te volgen. Ook voor wie al beschikt over het diploma Helpende, Helpende plus, MMZ of SPW niveau 3 of 4 zijn er mogelijkheden. Het gaat hierbij om BBL (werken en leren) opleidingsplaatsen.

“Het nieuwe van deze opleidingsmogelijkheden is dat de lessen geclusterd in één groep gevolgd worden, maar dat ieder op het eigen niveau het vak van verzorgende of verpleegkundige leert”, laat Omring weten. “Met de theorie wordt in de praktijk op ‘eigen’ niveau geoefend. Specifieke thema’s die op Texel van belang zijn, komen in deze combiklas aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan hoe de zorg voor mensen met dementie op Texel wordt geregeld, en welke voorzieningen er voor hen zijn. Door samen te verkennen hoe deze zorg op Texel gestalte krijgt is het ook mogelijk om met elkaar te leren wat de rol van de verzorgende is, en welke rol de verpleegkundige daarin heeft.”

Leerlingen gaan gemiddeld één dag en/of avond per week naar school op Texel voor het theoretische gedeelte, de overige dagen wordt in onregelmatige diensten op één van de locaties (Gollards of Hollewal) of in een thuiszorgteam gewerkt.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Erica van de Peppel, via T: (0222) 363200 of E: erica.vandepeppel@omring.nl.