Afbeelding

Tweede Cultuurnacht in De Waal

Laatste nieuwsberichten
Na een succesvolle eerste editie van de Cultuurnacht Texel, afgelopen februari in Oudeschild, staat de organisatie in de startblokken om de tweede editie te organiseren: op zaterdag 9 februari 2019 zal De Waal een podium bieden aan het cultureel aanbod van Texel van het komende jaar. Wie een activiteit, initiatief of aanbod heeft dat past bij het concept van de Cultuurnacht, kan zich vóór 1 november aanmelden.

“Cultuurnacht Texel is ontstaan om het brede culturele aanbod van Texel in de spotlights te zetten, om Texelaar én toerist bekend te maken met wat het eiland biedt”, meldt de organiserende VVV. “In 2018 speelde de eerste editie zich af bij Museum Kaap Skil, Vispaleis Van der Star, Bets Fietsen en Texelana. Hier kwamen 1.200 bezoekers op af.”

In 2019 draagt Oudeschild het stokje over aan De Waal. “Hier vindt een en ander plaats in en om Dorpshuis De Wielewaal, de kerk, Hotel De Waal, Museum Waelstee en Hotel Brasserie Rebecca. De bedoeling is dat de Cultuurnacht jaarlijks en op een andere locatie plaatsvindt.”

Aanmelden kan vóór 1 november via E: vvv@texel.net o.v.v. Cultuurnacht Texel. “Het is de bedoeling dat de instellingen zich presenteren buiten de reguliere setting, buiten de eigen kaders. Denk aan; een museum in een hotelkamer, een band in een huiskamer, een optreden in een museum et cetera.”