Waddenhaven Texel bij meest hondvriendelijke jachthavens

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Donderdag 11 Oktober 2018, 9:45 uur
992 x bekeken
Varende hondenliefhebbers konden de Nederlandse jachthavens in het afgelopen vaarseizoen beoordelen op hondvriendelijkheid. De tien hoogstscorende havens zijn onlangs bekendgemaakt en één ervan is Waddenhaven Texel.


De havens werden beoordeeld op onder meer gastvrijheid van het personeel jegens honden en hun baasjes, toegankelijkheid en veiligheid van de jachthaven en de aanwezige faciliteiten voor honden en de uitlaat-, wandel- en zwemmogelijkheden nabij de jachthaven.

Op basis van de nominaties is een lijst van tien jachthavens samengesteld. Dit zijn Marina Muiderzand, WSV Kraggenburg, Marina Port Zelande, Jachthaven Bruinisse, Jachthaven Terschelling, Waddenhaven Texel, Jachthaven Deventer, Herkingen Marina, Jachthaven Biesbosch en WSV Wolphaartsdijk. De award voor de meest hondvriendelijke jachthaven werd in 2017 voor het eerst uitgereikt. Toen viel de eer te beurt aan Waddenhaven Vlieland.

“Hondenliefhebbers vormen een grote doelgroep binnen de jachthavenbezoekers, ongeveer één op de drie boten heeft één of meer viervoeters aan boord”, zegt Jook Nauta, voorzitter van Waddenhaven Texel.

“Wij zijn aangenaam verrast door deze nominatie. We hebben mooie uitlaatmogelijkheden, zoals op de buitendijk. We hebben twee hondenpoepstations en gratis poepzakjes. Ook ons Waddenstrandje is geliefde plek om honden te laten ravotten. Honden bezitters blijken een belangrijke bezoekersgroep te zijn. We hebben ons altijd ingezet om vooral een zeer kindvriendelijke haven te zijn en daarom ook uitgebreide speelmogelijkheden gerealiseerd. Dit ook met de gedachte: hebben de kinderen het naar hun zin dan hebben de ouders een heerlijke vakantie. Wellicht is diezelfde redenering voor handenliefhebbers van toepassing.”

Er kan tot 30 november gestemd worden op de ‘Leukste jachthaven voor honden’ via de website hondenaanboord.nl. Op 1 december wordt de winnaar bekendgemaakt.