Minimumsnelheid op hoofdwegen, goed idee?

Door Texelse Media
Gepubliceerd: Woensdag 10 Oktober 2018, 14:44 uur
3754 x bekeken
Op enkele locaties langs de Texelse 80-kilometerwegen (Pontweg, Nieuwlanderweg) staan sinds enige tijd verkeersborden met de tekst ‘Denk om uw snelheid – Texel is niet gemaakt voor snelverkeer’. Dat niet iedereen dit advies ter harte neemt, blijkt uit de boetes die de politie de afgelopen weken opmaakte en de voertuigen die van de weg werden gehaald.


Maandagavond werd een snelheidsduivel onder invloed beboet, op 28 september werd het rijbewijs van een hardrijder ingenomen. De politie meldt dat de man 77 kilometer per uur te hard reed. Op 6 oktober trof de politie een scooter die op de rollerbank 105 kilometer per uur haalde. Op 3 oktober werd een bromfiets uit het verkeer gehaald die 79 kilometer per uur haalde.

De bedoeling van de borden is natuurlijk om bestuurders op de maximumsnelheid te wijzen, maar lijken ook te zorgen voor veel ergernis: op sociale media klinkt uit verschillende hoeken dat niet alle weggebruikers op de hoogte lijken van de maximale snelheid van 80 km/u op onder meer de Pontweg en Postweg en soms juist gevaarlijk lángzaam rijden.

De redactie vraagt de lezers daarom deze week: is het instellen van een minimumsnelheid op de Texelse 80-kmwegen een goed idee? Er geldt momenteel geen minimumsnelheid voor wegverkeer. De politie kan wel besluiten een boete op te leggen als weggebruikers het verkeer in gevaar brengen, als gevolg van te langzaam rijden. Stemmen kan tot woensdag in de poll op Texel-Plaza.nl en via de app.