Afbeelding

Weer naar school: “Laat de auto staan”

Laatste nieuwsberichten
Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept ouders op om kinderen de eerste schoolweek, vanaf 3 september, niet met de auto naar school te brengen, maar ze juist te voet of op de fiets van en naar school te begeleiden. “Op deze manier kunnen de jonge scholieren wennen aan de nieuwe route en aan de nieuwe situatie”, aldus VVN.

“Ieder jaar vinden er in de periode na de zomervakantie bovengemiddeld veel ongelukken plaats. Zodra het werk begint en ook de scholen starten, is het voor iedereen weer even wennen aan de drukte in het verkeer. Automobilisten lijken niet voorbereid op scholieren die weer naar school gaan en kinderen zijn op hun beurt snel afgeleid.” Deze ‘nieuwe’ drukte zou in september voor een verdubbeling van het aantal 12-jarige verkeersslachtoffers zorgen.

Om het aantal ongelukken te beperken, vraagt VVN ouders om kinderen niet met de auto naar school te brengen. “Naast verkeerseducatie op school is verkeersopvoeding thuis net zo belangrijk. Alle ouders worden daarom opgeroepen om de route naar school voorafgaand en bij de start van het nieuwe schooljaar samen met hun kinderen te fietsen of te lopen. Zo kunnen lastige verkeerssituaties worden geoefend, zodat we kans op ongevallen verkleinen.”