Advertorial

Argentijnse en Mexicaanse specialiteiten bij El Toro

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Vrijdag 31 Augustus 2018
1239 x bekeken
Steakhouse El Toro in De Koog is een Mexicaans-Argentijns restaurant met een uitgebreide kaart. Van T-bone steak en spareribs tot taco’s en quesadilla’s: het restaurant op het hoekje Nikadel-Boodtlaan heeft naar ieders smaak wel iets. Gasten kunnen neerstrijken op het grote terras of in het ruime restaurant.

Samer Al-Tawil nam El Toro in 2011 over van de vorige eigenaar. “Ik ben zelf ooit begonnen met marketing, maar ben daarmee gestopt. Zodoende kwam ik in dienst bij de oude eigenaar als bedieningsmedewerker. Gaandeweg nam ik steeds meer taken over en zo heb ik het restaurant uiteindelijk van hem gekocht.” Het restaurant bevond zich tot 2013 nog boven de Jumbo in De Koog, tot Samer het horecabedrijf in 2013 verhuisde naar het pand aan de Nikadel. Inmiddels heeft Samer vooral managende taken, maar helpt hij evengoed nog in de bediening.

Zomers terras
Het team van El Toro kijkt, zo aan het einde van augustus, terug op een druk hoogseizoen. El Toro heeft één van de eerste terrassen in De Koog waar strandbezoekers vanaf paal 20 tegenaan lopen. Het terras is dan ook een populair toevluchtsoord voor badgasten en publiek dat heeft gewinkeld in de Dorpsstraat. Voor wie wat komt drinken op het terras, zijn er naast de standaard alcoholische en niet-alcoholische dranken ook diverse cocktails en Argentijns bier. Van het merk Jarritos serveert El Toro echt Mexicaanse frisdranken, zoals cola, seven-up, cassis en fanta. Bij het drankje op het terras kunnen ook borrelhapjes besteld worden, of bijvoorbeeld de tapas-voor-twee: een grote, smalle plank vol kleine hapjes, waaronder maïskolfjes, calamares, gamba’s, mosselen, nacho’s, chorizo en ham met meloen. Het terras biedt plaats aan ongeveer zeventig gasten.

Uitgebreide kaart
In de keuken werkt een team van drie koks, dat een uiteenlopend scala aan gerechten bereidt. De kaart wordt jaarlijks vernieuwd. Sinds kort is de taco kip en spareribs-combinatie toegevoegd. Ook het aanbod aan burrito’s is breder: de tortilla’s met bonen zijn er bijvoorbeeld met
kip, gehakt en vis. Ook nieuw bij El Toro zijn de vegetarische plates.

Vegetarische plates
“Naar vegetarische gerechten is de laatste tijd veel vraag”, vertelt Samer. “We zijn op deze vraag ingesprongen en hebben nu diverse vegetarische menu’s.” Voor vegetariërs of voor wie een dagje geen vlees wil eten, is er onder meer de Frijoles Mexicanos: bonensalade met kaas, guacamole en tortilla-chips. Ook enthousiast ontvangen wordt de Taco de Fruta: een taco met fruit. Verder zijn er voor vegetariërs een gevulde paprika met rijst en Burrito de Verduras (burrito met groentevulling).

Traditionele spareribs
Minder nieuw, maar nog steeds een groot succes, zijn de traditionele spareribs. Waar elders vaak varkensribs op het menu staan, worden in de keuken van het restaurant in De Koog echte kalfsspareribs klaargemaakt. “Die zijn wat duurder, maar ook een stuk groter”, laat Samer weten. “Bovendien zit er meer vlees aan en is de smaak beter. Dat horen we dan ook terug van onze gasten.”

Voor de jonge gast
Kinderen kunnen bij El Toro mee-eten van de ‘grote mensen-kaart’: alle gerechten zijn voor de jonge gasten te bestellen in een kleinere portie. Een kindermenu kost €6,50. Als de kinderen uitgegeten zijn, kunnen ze spelen in de speeltuin naast het terras of in de speelhoek binnen, zodat de ouders nog even rustig kunnen natafelen.

Steakhouse El Toro biedt binnen plaats aan zeventig gasten. El Toro is tot en met oktober zeven dagen per week geopend; daarna vier dagen per week. Het restaurant opent om 16.00 uur en de keuken sluit om 22.00 uur.

Steakhouse El Toro
Nikadel 1, De Koog
T: (0222) 317227

Formule 1-spel
Reacties (0)