Afbeelding

Betaald parkeren bij strandslagen terugdraaien?

Laatste nieuwsberichten
Op Texel geldt sinds 1 januari 2017 betaald parkeren op de strandslagen. Het college overweegt dit per 2019 weer af te schaffen.

De bedoeling van het invoeren van betaald parkeren op meerdere plekken, was dat extra opbrengsten zouden worden benut om verkeersknelpunten op te lossen. Volgens Staatsbosbeheer, dat laatst het fietspad bij paal 15 uit veiligheidsoverwegingen afsloot en de middelen niet heeft het pad te repareren, zou een deel van de opbrengsten van betaald parkeren op terreinen van de organisatie (zoals de strandslagen) worden gebruikt voor het onderhoud van fietspaden. Volgens het college was dit echter geen formele afspraak. Wethouder Edo Kooiman gaf aan dat het college het betaald parkeren op strandslagen zelfs wil terugdraaien.

B&W werken momenteel aan een sluitende begroting voor 2019 en de daaropvolgende jaren. Om deze te realiseren, worden er veel verschillende mogelijkheden onderzocht, waaronder mogelijkheden met betrekking tot parkeren en parkeerbelasting, meldt het college.

Wat vindt u van het idee om het parkeren bij de strandslagen weer gratis te maken? Stemmen kan de komende week in de poll.